Katsaus vuoteen 2019

Tätä kirjoittaessani on vuoden viimeinen päivä. Itse asiassa nyt on vuoden viimeinen tunti. Millainen on ollut mennyt vuosi?

Vuoden alussa listasin joitakin tavoitteita tälle vuodelle. Osa onnistui, osa ei. Hedelmien kasvatus meni mönkään (samoin kuin parveketomaatit, koko kesän kasvatuksen tulos oli yksi ainokainen tomaatti, jonka kyllä söin), mutta kirjahyllyn sain. Sekä tilaa kunnon työpisteelle.

Yksi toiveistani oli myös sopparin saaminen. Suomea lohikäärmeille ilmestyi syksyllä ja monen vuoden uurastus tämän käsikirjoituksen parissa sai päätöksensä. Pidin elämäni ekat julkkarit (vaikkei kirja esikoinen ollutkaan), kävin parissa julkkareissa, esiinnyin kirjamessuilla ja kävin pitkästä aikaa Finnconissa. Kirjoitin yhden käsiksen raakaversion loppuun ja luin hyviä kirjoja. Karsin tavaroitani. Kävin katsomassa nykysirkusta ja balettia (Kafka-baletti ja Pieni Merenneito olivat upeita).

Kaiken kaikkineen, arkineenkin, enimmäkseen oikein mukava vuosi. Ensi vuotta - ja uutta vuosikymmentä odotan innolla.  Pääsen kokeilemaan kokopäiväisen kirjailijan elämää pariksi kuukaudeksi (kiitos Otavan kirjasäätiön apurahan). Jotain uutta siis tiedossa!

Onnellista uutta vuotta ja uutta vuosikymmentä!

Photo by Jude Beck on Unsplash
Kommentit

 1. "Pääsen kokeilemaan kokopäiväisen kirjailijan elämää pariksi kuukaudeksi "
  Tämä on hienoa, onneksi olkoon :)
  Alkaako se nyt heti, vai joskus myöhemmin?

  Ja hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ei ihan heti, mutta tarkoitus olisi tammikuun loppupuolella aloittaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!