Ritarikatu ja muita paikkoja

Minulta kysyttiin jossakin yhteydessä, että onko Suomea lohikäärmeille -kirjassa mainitut paikat kaikki oikeasti olemassa. Vastasin, että ovat kuninkaanlinnaa ja muita sellaisia luonnollisesti lukuun ottamatta (näihin olen tosin käyttänyt inspiraationa oikeita rakennuksia, mutta ne eivät ole kirjassa niin suuressa roolissa, että niitä kuvailtaisiin). Sen jälkeen tajusin, että vastaus ei ollut aivan totta, vaan kirjassa on jokunen keksittykin paikka, eikä kaikkia tapahtumapaikkoja määritellä tarkasti.

Lisäksi kirjassa mainittua Punavuoren kirjastoa ei ole oikeasti enää olemassa. Vaihtoehtoisen todellisuuden kirjoittamisessa on ihana vapaus kirjoittaa asioita toisin, joten tämä vuosia sitten lakkautettu kirjasto pääsi mainintana mukaan tekstiin.
Kadunnimet poimin kartasta, kuten Ritarikadun. Iso osa tekstistä sijoittuu
Helsingissä sijaitsevaan Roihuvuoreen. Miljöön valintaan oli monta syytä, mutta yksi oli alueen nimet. Roihuvuoren kadunnimet nimittäin sopivat fantasiaan loistavasti. Siellä sijaitsevat esimerkiksi Keijukaistenpolku, Vuorenpeikontie ja Prinssintie. Löytyypä alueelta japanilaistyylinen puutarhakin, jossa on oma lohikäärmeelle omistettu osionsa. Jos liikut alueella päin, suosittelen puistoa varsinkin keväällä, kun kirsikkapuut kukkivat.Mukavaa perjantai-iltaa ja viikonloppua!

Kommentit