Hyvää lukutaitopäivää!

Tänään vietetään YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää. Päivän tarkoituksena on muistuttaa lukutaidon ja koulutuksen tärkeydestä. Lukutaito avaa monia ovia.

Oma matkani lukemiseen alkoi, kun äiti luki minulle ja siskolleni kirjoja. Kuuluimme kirjakerhoon ja voi sitä onnen päivää, kun postiluukusta kolahti uusi kirjapaketti! Muuten kirjoja ei meillä juuri ostettu, mutta kirjasto oli ahkerasti käytössä. Jonkin verran kuuntelimme äänikirjoja kaseteilta.

Itse opin lukemaan ensimmäisen luokan syksyllä. Se oli opettajan tavoite: luokan pitäisi lukea jouluun mennessä. En ollut nopeimpien oppilaiden joukossa. Minut lähetettiin muutaman muun oppilaan kanssa saamaan pari tuntia erityisopetusta lukemisen opetteluun. Muistan elävästi kuinka yritin sitoa tavuja toisiinsa. Yhtenä päivänä se tapahtui kuin naksahtaen ja osasin lukea. Sitä en muista, mikä oli ensimmäinen itse lukemani kirja, mutta ala-asteella luin enimmäkseen hevoskirjoja. Lukeminen oli minusta aina todella hauskaa, ja jos olin yksinäinen, löysin ystäviä kirjoista.

Lukuiloa!


Muutamia suosikkejani

Kommentit