Painovalmis

Syksy, kirjat ja kirjasyksy. Kaikki on ilmassa, vaikka viikonloppu olikin vielä kesäinen. Syksyssä on minusta aina tiettyä tunnelmaa, jotenkin kai ne kouluvuosien aloitukset ovat jättäneet jäljen. Työelämään siirtymisen jälkeen syksy ei ole merkannut niin suurta muutosta elämässä kuin luokalta toiselle siirtyminen, mutta kuitenkin katseen kääntymistä loppuvuoteen.

Tämä kirjasyksy on itselleni erilainen, sillä se on ensimmäinen kerta, kun kirjani tulee ulos syksyllä. Aiemmat kirjani ovat ilmestyneet keväällä. Mielenkiintoista nähdä, tuntuuko se erilaiselta. Ainakin kirjoja tuntuu ilmestyvän syksyllä enemmän. Jos syksyn nuortenkirjat kiinnostavat, Sini Helminen on tehnyt kivan katsauksen syksyllä ilmestyviin nuortenkirjoihin YA-kanavalle. (Suomea lohikäärmeille on myös listalla!)

Suomea lohikäärmeille on kansia myöten painovalmis, ja sen julkaisupäivä on lokakuussa. Tuntuu mielettömältä, että teksti, johon sain idean vuonna 2012, on nyt elokuussa 2019, painovalmis ja kohta se on oikea kirja. Että se pääsee kansien väliin, vaikka välillä uskoni sen näkemiseen horjahti. Jännittääkö minua? Todella paljon. Prosessi on ollut pitkä ja viimeisimmän vuoden vapaa-aika on pitkälti mennyt kirjan parissa.

Käsiksen luovuttamisen jälkeen säntäsin saman tien kirjoittamaan seuraavaa tekstiä. Se tuntuu tällä hetkellä sinne tänne lentelevältä palapeliltä, jota kokoan ylösalaisin, mutta ehkä se vielä syksyn mittaan valmistuu.

Sain tällä viikolla iloisia uutisia, kun minut hyväksyttiin Suomen nuorisokirjailijat ry:n jäseneksi. Kirjoitin pienen esittelyn nettisivuille. (Vuosilukuvirhe Hylättyjen lasten kaupungin kohdalla on omani.)

Kuva: Monica Hepo-oja

Kommentit

  1. Onnea kaikesta! Ja nauti uuden tarinan kirjoittamisesta. Varmaan kiva uppoutua johonkin ihan muuhun pitkän työrupeaman jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, on kyllä ollut mukava kirjoittaa uutta tekstiä, kun vanhaa editoi niin monta kuukautta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Katsaus vuoteen 2019

Liity saamattomien kirjoittajien kerhoon