Kesäjuttuja

Tarroja ja taustatutkimusostos. (Lohikäärmekoru ei ole Finnconista.)

Heinäkuun alussa kävin Finnconissa. Sen jälkeen kun tajusin Finnconin olemassaolon, olen odottanut sitä joka vuosi, vaikken aina paikalle ole päässytkään. Tänä vuonna coni järjestettiin Jyväskylässä, ja koska minusta tuntui, että olin reissannut jo ihan liikaa, mietin jaksanko lähteä coniin. Onneksi jaksoin! Olin paikalla lauantaina ja kävin kuuntelemassa vain kolme paneelia, mutta samalla tuli moikattua kirjoittavia kavereita ja tehtyä löytöjä taidekujalta.

Kaikki paneelit, joissa kävin, olivat mielenkiintoisia, mutta eniten ilahduin tällä kertaa Fantastiset hevoset-paneelista, jossa keskustelivat Hanna Morre, Marika Riikonen ja Helena Waris. En ehkä ole kertonut, mutta minulla on eräänlainen hevostyttömenneisyys. Kävin ratsastusleirillä ja silloin tällöin ratsastamassa, mutta yhtään hoitohevosta tai ohjattua ratsastusta minulla ei tuon yhden leirin lisäksi ollut, joten sellainen hevoskirjoissa esiintyvä tallielämä sosiaalisine kiemuroineen ei ole minulle henkilökohtaisesti tuttua. Luin ala-asteella enimmäkseen hevoskirjoja. Olin niihin niin koukussa, että sain luvan lukea yhtä hevoskirjaa sillä aikaa, kun muu luokka katsoi The Neverending story -leffaa. Sittemmin en ole kovin usein ratsastamassa käynyt. Sitä rajoittaa vähän se, että voin nykyisin oleskella hevosten kanssa lähinnä ulkoilmassa, niin pahan allergian saan heinäpölystä.

Paneelista jäi mieleen, että hevosia voitaisiin fantasiassa hyödyntää enemmänkin. Itse asiassa seuraavassa kässärissäni saattaa muutama hevonen esiintyäkin...


Oikolukua parvekkeella. Pienet post it-laput ovat olennainen osa prosessia.

Kesäloma töistä on takana, mutta kesällä töissä on sen verran hiljaisempaa, etten voi väittää, etteikö vapaa-ajallekin olisi jäänyt energiaa. Sain kesäkuun lopussa luettavaksi Suomea lohikäärmeille -käsikirjoituksen taittoversion (valitsin sitten kirjalleni nimen, jota on mahdoton taivuttaa yksinään!) ja olen lueskellut sitä osissa. Tavoitteenani on käydä noin kymmenen lukua viikossa läpi. Elokuun alussa pitäisi olla valmista. Sen jälkeen pääsen uuden kässärin kimppuun.


Reissussa bongattu lohikäärme

Kesälomalla kävin Prahassa. Reissuun mahtui niin upea Kafka-baletti kuin omituinen 4D-esitys, jossa jättimäiset neonvalohämähäkit kiipesivät yleisön ylitse tuoleja pitkin. Välillä katosta satoi vettä. Täytyy sanoa, että emme kaverin kanssa ihan tienneet, mihin menimme. Oikeusjuttu sen sijaan on lukulistallani, kunhan saan valtavan yöpöydän kirjapinon hiukan madaltumaan.

Nyt on vuorossa viikonloppu. En aio käyttää koko aikaa oikolukemiseen, vaan yritän ottaa mallia äitini kissasta, joka alla esittäytyy.
 

Kommentit