Toukokuun kuulumisiaToukokuuni on tähän mennessä sujunut käsikirjoituksen intensiivisen viimeistelyn merkeissä työn ohella. Kieltämättä mieleeni on hiipinyt haave muutaman kuukauden kirjoitusvapaasta näinä iltoina, kun editoin tekstiä. Olisihan se ihana saada omistautua kirjoittamiselle joskus vaikkapa kokonainen kuukausi.

Jotain muutakin olen ehtinyt tehdä. Vappu meni rauhallisissa merkeissä, ja sen jälkeen olikin pian vuorossa reissu Tampereelle, jossa osallistuin kirjailijakollegaystävän Emma Luoman Vain huonoja vaihtoehtoja kirjan julkkareihin. Tilaisuus oli kaikin puolin rento ja mukava, ja sain myös toimia haastattelijana. En ole koskaan aiemmin ollut haastattelijana, joten etukäteen vähän jännitti. (Ei kuitenkaan jännittänyt niin paljon kuin silloin, kun itse olen ollut haastateltavan penkissä. Vieraat olivat kuuntelemassa kirjailijaa, eivät minua, joten se tietysti auttoi.) Suuri kiitos kirjailijalle, jota oli mukava ja helppo haastatella!

Ai niin, huhtikuun CampNanoWrimo tuli myös suoritettua loppuun asti, vaikken siitä tänne saanut kirjoitettua. Se oli hyvää vastapainoa kässärin editoinnille, koska sain kirjoitettua uutta tekstiä, mitä en ole tehnyt aikoihin, kun olen puurtanut kässärin kanssa. Vaikka tämä tuntuukin välillä puurtamiselta, pidän editoinnista suunnattomasti. Lauseiden hiontaa, yksityiskohtien tarkistamista*, pieniä lisäyksiä. Näpertämistä.

(*Kirsikankukat liittyvät aiheeseen.)

Kommentit

 1. Oli mahtavaa kun pääsit julkkareihin ja haastattelit! :) Oli hyviä kysymyksiä, vaikka osaan olikin vaikea vastata. :D

  Tsemppiä editointiin! Miten se onkaan aina niin hankalaa ja raskasta ja ihanaa yhtä aikaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kivoista julkkareista! :)

   Niinpä, onneksi sain nyt hankalimman editointivaiheen juuri ohitettua.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!