Tavoitteita vuodelle 2019

Vuoden alussa listasin itselleni muutamia tavoitteita ja suunnitelmia. Tarkoitukseni oli tarkastella niitä täällä jo aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Tavoitteita:

 • Hankin kirjahyllyn.
Uutenavuotena sain päähäni, että en siedä enää kirjahyllyäni. Siihen ei mahtunut enää ainuttakaan kirjaa, ja muutenkin se oli enemmän koriste-esinevitriiniksi tarkoitettu. Tyhjensin kirjat lattialle ja lahjoitin hyllyn eteenpäin. Aloin etsiä uutta, isompaa ja kokopuista kirjahyllyä. En löytänyt.

Sitten tajusin, että oikeastaan en tahdo uutta kirjahyllyä, vaan uuden asunnon, ja ei ole järkeä hankkia kirjahyllyä, mikäli aion saman tien muuttaa. Asunnon etsiminen ei ole tuottanut tulosta. Lopputulos on, että minulla ei ole kirjahyllyä eikä uutta asuntoa. Tuossa ne nyt ovat, lattialla. Hirvittävä kasa kirjoja. Ei aavistustakaan, milloin pääsen kasasta eroon.
 • Kirjahyllystä päästäänkin seuraavaan tavoitteeseen (tai ehkä haaveeseen): Asunto, jossa olisi työhuone. Realistisempi versio tästä haaveesta: Asunto, johon mahtuu kunnon työpöytänurkkaus. Ja se ei-vielä-olemassa-oleva kirjahylly.
 • Luen oman hyllyn kirjoja vähemmäksi. Sitten kun minulla on se. (Okei, oikeasti aloitin jo. Mikään ei estä lukemasta lattialle sijoitettuja kirjoja ja yritän olla hankkimatta tällä hetkellä lisää.)
 • Pidän kirjoitusretriitin.
 • Kirjoitan jotain Ihan Uutta.
 • Editoin novellia M.
 • Piirrän enemmän.
 • Venyttelen.
 • Kasvatan eksoottisia kasveja.
      → Istutin syömistäni hedelmistä siemeniä istutusruukkuihin (granaattiomenaa, lohikäärmehedelmää, passionhedelmää). Parin viikon jälkeen muutama siemen on alkanut itää! Harmi vain, että tekemäni pahvikyltit kastuivat ja nimet katosivat näkymistä. Nyt en yhtään muista, mikä hedelmä missäkin purkissa kasvaa.


Bad Book
Lisäksi minulla on muutama yksityisempi tavoite, jotka kirjasin bujooni. Vuoden alussa aloitin uuden Nuuna-vihkon edellisen täytyttyä. Ei kai sillä oikeasti niin olisi väliä, miltä kirjoitusvihko/kalenteri/ näyttää, mutta viime vuonna kiinnyin kovasti Nuuniin. Niihin on mukava kirjoittaa, tykkään pisteistä (inhoan viivoja) ja niihin voi liimailla väliin kaikenlaista leikettä ilman, että ne ratkeaisivat liitoksistaan. Ja niitä saa hauskoilla kansilla.

Kommentit

 1. Onnea tavoitteiden saavuttamiseen! Toivottavasti kirjahyllyn metsästyksessä onnistaa! :)

  VastaaPoista
 2. Minulla on ollut kirjahyllynä aina Lundiaa. Käytettynä sitä voi saada kohtuulliseen hintaan (mikä tietysti on suhteellinen määre verrattuna halpishyllyihin), joskin silloin kunto voi olla vaihteleva. Lundian etuna on se, että sitä voi yhdistellä ja muokata sujuvasti, painoa mahtuu paljon, ja se kestää: vanhimmat hyllyni ovat vanhempia kuin minä ja vielä varsin hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lundia on kyllä tyylikäs ja klassinen. Kestävyyskin toki plussaa. Olen vähän tutkaillutkin käytettyjen huonekalujen valikoimia, hyllyn ei tarvitsisi olla upouusi. Etsintä jatkuu.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Painovalmis

Hyvää lukutaitopäivää!

Motiiveista