Joulukalenteri 6.12.: Kuusi


Tervetuloa joulukalenteriin! Joulukalenterin takaa paljastuu joka päivä yksi sana. Mitä sana tuo sinulle mieleen? Voit kirjoittaa siitä jotain tai kertoa kommentissa, tai vain makustella sanaa mielessäsi. Olen valinnut sanoja, jotka ovat omia suosikkejani tai liittyvät jotenkin joulunaikaan.Kuusi

Tämän päivän joulukalenterisana on kuusi. Konsultoituani erästä lähipiiriin kuuluvaa ihmistä joulukalenteristani, sain kuulla, että joulukalenterissa pitäisi olla myös jouluun liittyviä sanoja, joten valitsin joukkoon kuusen.

Daniel Butler on kirjoittanut viehättävän kirjan nimeltä Puun istuttamisen taito. Ylistys puille ja niiden istutusseremonioille. (Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2012, suom. Veli-Pekka Ketola.)

"Vaikka kuusi viihtyy kylmässä ilmastossa, se on todellisuudessa autiomaan kasvi. - - Kotipiirissä kuusi tunnetaan varmaan parhaiten joulupuuna." (Puun istuttamisen taito, s. 114-115)

Kuuset ovat siitä mukavia, että ne ovat aina vihreitä. Se on myöskin suht helppo tunnistaa. Pidän kovasti luonnosta ja mielelläni käytän sitä tekstieni miljöönä, mutta totta puhuen en ole kovin hyvä tunnistamaan esimerkiksi puita. Varsinkin lehtipuut tuottavat tuskaa.

Kommentit

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Ihanan kamala vaihe

Hyvää juhannusta!

Orjattaresi