Joulukalenteri 4.12.: Otus

Tervetuloa joulukalenteriin! Joulukalenterin takaa paljastuu joka päivä yksi sana. Mitä sana tuo sinulle mieleen? Voit kirjoittaa siitä jotain tai kertoa kommentissa, tai vain makustella sanaa mielessäsi. Olen valinnut sanoja, jotka ovat omia suosikkejani tai liittyvät jotenkin joulunaikaan.
Otus

En tiedä, onko otus niinkään kaunis sana kuin hupaisa sana. Omia suosikkejani se on silti. Olen aina pitänyt otuksista, erityisesti omituisista fantasiaotuksista. Ehkäpä osittain siksi pidin niin paljon Harry Pottereista, sekä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjasesta ja sen pohjalta tehdystä elokuvasta. Jatko-osankin kävin katsomassa, mutta otukset eivät siinä olleet valitettavasti kovin suuressa roolissa.

Kaikkiin fantastisiin eläimiin sana otus ei kuitenkaan tunnu sopivan. Vai sanoisitteko yksisarvista otukseksi? (Vaikka se edellä mainitussa kirjassa esiintyykin.) Otus tuntuu hylkivän jonkinlaista ylväyttä ja jaloutta.

Tykkään kirjoittaa tarinoita, joissa esiintyy erilaisia otuksia, joskin nämä ovat enimmäkseen julkaisemattomia Hylättyjen lasten kaupungin Jättilokkua lukuun ottamatta.

Onko teillä lempiotuksia?

Kommentit

 1. Potter-maailman haisku on kyllä eräs suosikkiotuksistani! Se oli ensimmäisen Ihmeotus-elokuvan parhaita juttuja (toista osaa en ole vielä nähnyt, joten siitä en osaa sanoa)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haisku on ihana! Kävin katsomassa toisen osan, ja juonta paljastamatta voin sen verran kertoa, että haisku onneksi on mukana.

   Poista
 2. Otus on niiiin sun tyylinen sana! Sanoisin yksisarvista otukseksi, jos se olisi sun toteuttama, tai ainakin kun mietin millainen ois sun tyylinen yksisarvinen. Perinteisesti sen luulis olevan ylväämpi, mutta nykyään se on tosi monenlainen symboli. Onko emoji-yksisarvinen otus? Ylväs se ei ainakaan ole. x)

  D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi suosikeistani. :) Nyt mietin vain emojiyksisarvisen mahdollista ylväyttä. Olet oikeassa, ehkä yksisarvinen on sittenkin otus!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!