Joulukalenteri 3.12.: Pimeys

Tervetuloa joulukalenteriin! Joulukalenterin takaa paljastuu joka päivä yksi sana. Mitä sana tuo sinulle mieleen? Voit kirjoittaa siitä jotain tai kertoa kommentissa, tai vain makustella sanaa mielessäsi. Olen valinnut sanoja, jotka ovat omia suosikkejani tai liittyvät jotenkin joulunaikaan.


Pimeys

Wikipedia kertoo pimeydestä seuraavaa:

Pimeys on näkyvän valon puuttumista.

Siinäpä varsin lyhyt ja ytimekäs määritelmä! Pimeys on minusta kaunis sana, vaikka se varmasti tuo monille myös negatiivisia mielleyhtymiä. Muistan itsekin, etten lapsena uskaltanut mennä mummolan mökin taakse pimeällä: pelkäsin siellä olevaa pimeää metsää, ja halusin pysytellä etupihan valoissa.

Pimeässä voi pelottaa tuntematon, möröt  ja kaikki sellainen, mitä sinne voi kuvitella, kun sitä ei näe. Pimeässä on kuitenkin puolensa. Pimeys on parhaimmillaan silloin, kun valosaastetta ei ole ja tähdet näkyvät kunnolla. Luminen pimeys on miellyttävämpää kuin marraskuinen, lumeton synkkyys.

Omissa korvissani pimeys on pehmeä sana.

Kommentit

 1. Onpa ihana kalenteri! Kommaan tarkoituksella just tähän postaukseen, koska tykkään latautuneista sanoista. Pimeys tosiaan tuntuu ensisijaisesti negatiiviselta, mutta siitähän voi päinvastoin löytää paljon hyvää. Pimeys voi tuoda turvaa piilottamalla, pimeys vaikkapa auttaa nukkumisessa! :D Näin jouluaikaan sitä toivoisi vähän luntakin pimeyden kaveriksi, mutta ainakin jouluvalot näyttää ihanilta. En ois ajatellut pimeyttä pehmeänä sanan, mutta nyt kun mainitsit, löydän myös pehmeitä ulottuvuuksia eli ilmeisesti me kirjaihmiset voisimme useamminkin jakaa, miten muut assosioivat mitäkin sanoja.

  D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiintoiseäta kuulla, miten muut assosioivat sanoja. Pehmeä oli jostain syystä ensimmäinen sana, joka itselleni tuli siitä mieleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!