Joulukalenteri 1.12.: Kaipaus



Tervetuloa joulukalenteriin! Joulukalenterin takaa paljastuu joka päivä yksi sana. Mitä sana tuo sinulle mieleen? Voit kirjoittaa siitä jotain tai kertoa kommentissa, tai vain makustella sanaa mielessäsi. Olen valinnut sanoja, jotka ovat omia suosikkejani tai liittyvät jotenkin joulunaikaan.

Kaipaus

Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu sana kaipaus. Kaipaus on minusta sekä merkitykseltään että kirjoitusasultaan nätti sana. Kaipaus tosin sisältää hivenen melankolisuutta. Toisaalta kaipaus voi olla jonkin mukavan tapahtuman muistelua, toisaalta raastavaa surua.

Kaipaus rimmaa monen sanan kanssa.

kiusaus
katsaus
huispaus

Itse kaipaan tällä hetkellä kovasti lunta! Marraskuu oli hyvin pimeä. Lumi heijastaisi valoa ja piristäisi. Sitä odotellessa.

Mitä kaipaus tuo sinulle mieleen?

ps. sairastelun takia pääsin aloittamaan joulukalenterin hiukan myöhässä, joten tänään tulee kaksi postausta.  

Kommentit

  1. Ihana idea kalenterissasi!

    Kaipauksesta tulee ekana mieleen kaukokaipuu, toisena vanha käsikirjoitus, joka sai palautetta siitä, että "kaivata"-verbi ei sovi miehen suuhun. :D Kivaa joulukuuta! - Lila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Ja kivaa joulukuuta sinnekin! Kaukokaipuu kyllä iskee itsellekin säännöllisesti. Hm, mielenkiintoinen palaute...!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!