Kirjamessuilua

Kirjamessuhulinat ovat tältä vuodelta takana. Viime vuonna olin puhumassa Hylättyjen lasten kaupungista, nyt sain palloilla messuilla kuuntelijana ja katselijana. Kävin messuilla perjantaina ja sunnuntaina sekä piipahdin paikalla lauantaina lyhyesti töiden jälkeen. Areenasta löytyy monia paneeleja, jos et päässyt paikalle.

Etukäteen oli jonkin verran kohinaa messujen uudistuksista ja ainakin lavojen muuttuneet nimet herättivät puhetta. Ne olivat ehkä näkyvin muutos. Lisäksi esiintymässä oli enemmän muusikoita (minusta on kiinnostavaa kuulla sanoittamisen taustoista) ja lasten alue oli uudistettu ja vaikutti toimivalta.

Messumeininki sinänsä tuntui aika samalta kuin ennenkin: tungosta, kirjoja ja vaikeutta päättää, mihin päällekkäisistä ohjelmista osallistua. Minulla on onneton suuntavaisto, mutta tänä vuonna osasin suunnistaa paljon paremmin lavoille. En usko, että kaupunginosien nimillä oli vaikutusta, vaan kartta tuntui selkeämmältä. (Kaverini esitti kartan selvyydestä eriävän mielipiteen.) Idea lavojen uusien nimien takana oli minusta hyvä, vaikka ymmärrän kyllä, että ulkopaikkakuntalaisille ne eivät varmasti juuri avautuneet. Minullekaan ne eivät ennen kuvauksen lukemista sanoneet mitään, vaikka useamman vuoden olen täällä jo asunut. Suomenlinnan oli helppo päätellä liittyvän historiaan, mutta siihen se jäikin.


Kävin kuuntelemassa keskustelua aaveista (lainasin kotiin Helsingin henget. Oppaan aaveiden pääkaupunkiin), novellin kirjoittamisesta, punaisten lyhtyjen Helsingistä, runoudesta ja Ultra Brasta.

Osstokseni jäivät erittäin maltillisiksi, onneksi. Minulla on enemmän kirjoja kuin asuntoni kokoon nähden on soveliasta. Ostin Onnimanni-lehden ja Satu Tahvanaisen Kuningattaren.

Messuilla on hauskaa törmätä tuttuihin ja vaellella, mutta helppo myös hukkua kaiken paljouteen. Kivaa joka tapauksessa oli!

Kommentit

 1. Ihanaa, kun olit bongannut tuon Writer's map -kirjan. Selailtiin sitä lauantaina kaverien kanssa ja totesin, että tämä on ehdottomasti Been kirja :)

  -Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, se vaikutti ihastuttavalta! :) Juuri nyt budjetti ei antanut periksi hankkia sitä omaksi, mutta listalle meni. Kiitos teille vinkistä!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!