Uima-allas keittiössä ja muita virheitä

Syksyn värejä

Luin parin kuukauden tauon jälkeen kässärini kokonaan alusta loppuun. Se oli jonkin aikaa lepäilemässä, kun työskentelin toisen projektin parissa. Ja mitä kaikkea huvittavaa omasta tekstistä voikaan tauon jälkeen löytää! Vaikka olin omasta mielestäni käynyt tekstiä läpi tiheällä kammalla, huomiotani ei ollut lainkaan herättäneet mm. seuraavanlaiset seikat:

- Henkilöni käy suihkussa kaksi kertaa saman aamun aikana ilman järjellistä syytä.
- Henkilö x ei missään nimessä ole tulossa paikkaan y, mutta myöhemmin hän on paikassa y vallan iloisena eikä kukaan ihmettele, miten x ehti paikalle.
- Sen verran oudosti kirjoitettu kappale, että kuulostaa siltä kuin eräällä henkilöllä olisi uima-allas keittiössään.
- Syötävä ruoka vaihtuu kesken kappaleen.
- Etc.

Onneksi nämä ovat melko pieniä ja helposti korjattavia, muutakin, suurempaa korjattavaa tekstissä varmasti on. Tällä hetkellä olo on kuitenkin jokseenkin luottavainen ja kesällä kokemani tekstin ja kirjoittajaitsetunnon kanssa kriiseily on onneksi alkanut väistyä.

Ulkona sataa ja syksyn värit ovat alkaneet hiipiä puihin. Työpäivä odottaa.
Kommentit

 1. Ihana tuo uima-allas keittiössä :D. Minullakin tänään kässäriä pitkästä aikaa, mutta ei mennyt ihan niin kuin strömsössä - löytyi vastaavien pienten ongelmien lisäksi myös isoja ongelmia. Ehkä niihinkin löytyy ratkaisu vielä joskus, ainakin toivon niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jossakin toisessa tekstissä vielä toteutan sen. :D Toivotaan, että ratkaisut löytyvät, ja pääset kässärisi kanssa eteen päin. :) Kaikki vie aikansa!

   Poista
 2. Minusta on täysin loogista, että usean editointikierroksen aikana alkaa lukea lauseita, kuten ne on joskus päässään kirjoittanut, eikä niin kuin ne oikeasti lukevat käsiksessä. Tarvitaan tietynlainen "selkiäminen" kirjoituspöhnästä, että lauseet osaa lukea sellaisenaan.

  Tarvitsisi itsekin palata käsiksen ääreen kohtapuoliin ja työpari on jo raportoinut ties mitä. Meillä tosin ristiin editointi on tappanut suurimman osan "ylimääräisistä uima-altaista" ja jäljellä on hieman... eri tyylisiä ongelmia. O.O'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei tämä taida olla kovin kummallista. Samanlaisia ajatuskatkoksia olen löytänyt aiemminkin teksteistäni. Kun oman tekstinsä alkaa muistaa ulkoa, ehkä kaikkia lauseita ei lue kunnolla loppuun. Silloin tauko tekee hyvää.

   Kahdet silmäparit ovat varmastikin hyödylliset! Tsemppiä tekstin hiontaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!