Tulivuoren äärellä

Minulla oli lapsena useita kiinnostuksen kohteita, kuten dinosaurukset (kirjailijan ohella haaveammattini oli dinosaurusten luiden kaivaja), planeetat (luin Löytöretki-kirjasarjan Avaruus-osaa aina uudestaan ja uudestaan) ja erilaiset maapallon ilmiöt, kuten tulivuoret.

Vesuvius

Viime viikolla pääsin tulivuoren äärelle, kun käytin viimeisen kesälomaviikkoni Roomassa ja Napolissa - enkä, yllättävää kyllä - juuri ajatellut kirjoittamista koko viikkoon, vaikka usein matkoilla päähän alkaakin vyöryä kaikenlaisia juonenkäänteitä. Ehkäpä tällä hetkellä kesken oleva teksti on sen verran pitkällä, että äkillinen tulivuoren tai tuhansia vuosia vanhojen raunioiden lisääminen siihen ei onnistuisi kovin hyvin. Vaikka totta kai matkoista aina jotakin mukaan tarttuu.

Niin hieno kaupunki kuin Rooma onkin, eniten nautin tästä näkymästä ikkunasta: Vesuviuksen katselemisesta. Napolin kaoottisuudessa oli myös jotakin hyvin kiehtovaa, vaikka liikenne tuntuikin hyvin vaaralliselta (kun taksikuskimme kaahasi kapeita katuja kohti kukkulalla olevaa hotellia, pelkäsin, pääsisimmekö ehjänä perille - loppureissun käytimme kaverin kanssa julkisia liikennevälineitä). Kraatterin luona leijui rikin haju ja pieni höyryvana nousi jostakin sen uumenista, mutta onneksi vuori ei ole purkautunut sitten vuoden 1944. Vaikka tulivuorissa onkin jotakin puoleensa vetävää, toivon niiden pitävän laavan sisällään.

Lentokoneessa ja junassa sain luettua Nicola Yoonin Kaikki kaikessa -kirjan, ja paluumatkalle minulla ei ollutkaan enää uutta luettavaa, kun olin pakannut potterostoksenikin matkalaukkuun. Ei pitäisi lähteä liikenteeseen liian vähin kirjoin!

Tässä vielä muutamia otoksia reissulta.

Löytö reissulta - Potter korpinkynsikannella!

Taivasta kohti kurkottelevia puita

Katutaidetta
Tiber-joki

Kommentit

 1. "kun taksikuskimme kaahasi kapeita katuja kohti kukkulalla olevaa hotellia, pelkäsin, pääsisimmekö ehjänä perille"
  Samanlaisia fiiliksiä turkkilaisissa takseissa, kun oltiin kesällä reissussa :D

  Hienot maisemat ikkunasta. Ja tuo katutaide oli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen ajotyyli tuntui kotiinpaluun jälkeen oikein rauhalliselta :D Mutta ilmeisesti he ovat itse toimineet. Katutaidetta on minusta aina mukava bongailla, jos se on ajatuksella tehtyä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!