Äänikirjan lumoissa

Olen vasta äskettäin löytänyt äänikirjojen ihanuuden. Olen aina välillä harkinnut, että pitäisi kokeilla, mutta jotenkin se on jäänyt - jos ei lasketa lapsuuden äänikirjoja. Muistatteko ne kasetit, joissa kuului bling, kun niiden mukana tulleen kirjan sivuja sai kääntää?

Mitä enemmän olen kirjoittanut, sitä vähemmän olen lukenut, eli aktiivisen kirjoittamisen kaudella lukeminen on jäänyt sivummalle. Välillä sitten on toisin päin. Aika ja energia ei tunnu riittävän itselläni molempiin yhtä aikaa, vaikka jokin kirja (tai kaksi, kolme tai neljä) onkin aina kesken. Viime aikoina en tosin ole juuri tehnyt kumpaakaan, helleaalto ei oikein sopinut minulle.

Äänikirja tuntuu pelastukselta arjen keskellä: sen voi laittaa päälle ja joku lukee puolestani. Mukana voi olla toki uutuudenviehätystäkin, mutta olen nyt kuunnellut lumoutuneena kirjaa monet illat. Kirjakin on toki hyvä ja koukuttava.

On äänikirjassa tietenkin huonotkin puolensa. Tai ehkä pitäisi puhua erilaisista puolista? Sanoja ei voi jäädä makustelemaan eikä huomio saa herpaantua, koska takaisin palaaminen on vaikeampaa. Äkillinen roska-auton jylinä avonaisesta ikkunasta aiheutti useamman lauseen ohi menemisen. Silti äänikirjat ovat saaneet itsestäni kannattajan. Tuskinpa vaihdan lukemista niihin kokonaan, koska lukemisessa on oma ihanuutensa, mutta nämä ovat hyvä vaihtoehto.

Ja samalla voi vaikka venytellä - ainakin tämän kirjoittajan niskat ovat lähes kroonisesti jumissa.

Kuva: Monica Hepo-oja

Kommentit

 1. Voi kyllä, satuäänikirjojen bling alkoi heti soida päässä ☺

  Minäkin olen vasta opetellut kuuntelemaan äänikirjoja ja olen ihastunut niihin. Nyt kuuntelen äänikirjoja aina työmatkalla (reilu vartti suuntaansa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostalginen ääni! Minun ensimmäinen äänikirjani oli cd-muodossa, seuraavan ajattelin hankkia ladattavana, niin voin kuunnella työmatkoillakin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Painovalmis

Hyvää lukutaitopäivää!

Motiiveista