Lomailua ja taustatutkimusta

Viime blogipostauksesta onkin vierähtänyt aikaa! Viimeksi tuskailin kirjallisen itsetunnon kanssa. Sellaista kirjoittaminen kai on, välillä kaikki teksti tuntuu loistavalta ja välillä sitä ihmettelee, miten on saanut päähänsä kirjoittaa tuollaisenkin lauseen.

Vietin lyhyen kesälomani enimmäkseen pohjoisessa kotiseudullani ja sitten ystävän häissä. Minulla oli lomalle kirjoitussuunnitelmia, mutta ne jäivät, sillä loma oli niin täynnä kaikkea muuta. Se ei oikeastaan haitannut. Kirjoittaa voin kotona, mutta joitakin ihmisiä näen harvoin. Kirjoitin koko kevään todella aktiivisesti, joten ehkä nyt oli tauon paikka ja aika nauttia valoisista kesäöistä (joita ikävöin), hyvästä seurasta (kissan myös), jäätelöstä ja kaikesta kesäisestä puuhasta.

Tein kuitenkin eräänlaista taustatyötä: vietin aikaa metsässä. Tarinan mahdollisuuksia näkyi kaikkialla. Tuotakin voisi käyttää tekstissä, ja tuonne olisi mukava sijoittaa tapahtuma, ja niin edelleen... Tiedätte ehkä tunteen. Kävin useammassakin kohteessa, joihin olen päättänyt sijoittaa seuraavan tekstini kohtauksia. Onneksi viime viikolla ja sitä edellisellä ei ollut näin kuuma, retkeily olisi ollut mahdotonta! (Tai ainakin hyvin epämiellyttävää.) Talviturkistakin pääsin eroon ja kävin pitkästä aikaa ratsastamassa.

Mitähän kaikkea tämä puu on nähnyt?

Onneksi selvisin reissusta ilman hirvittävän suuria kirjahankintoja. Vein yhden mennessäni ja toin paluumatkalaukussa kaksi, joten se on melkein voiton puolella. Jos asuntoni antaisi myöten, kirjojen hankkiminen ei toki olisi ongelma. Kirjaston poistomyynnistä tarttui mukaan Stephen Kingin Kolkuttajat. En ole lukenut Kingiä vuosiin, mutta nyt olisi hyvä hetki tarttua uudestaan.

Kommentit

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Nanowrimomuistoja vuosien varrelta

Tuula Kallioniemi: Risteys

Vaihtoehtohistoriallista fantasiaa tulossa ensi syksynä!