Annikin Runofestivaaleilla

Viime viikonloppuna vietettiin Annikin runofestivaalien juhlavuotta - tapahtuma täytti 15 vuotta. Olen ollut kerran aiemmin festareilla, ja tunnelma oli ihanan lämminhenkinen. Tänä vuonna päätin lukea enemmän runoja (hiukan olen lukenutkin, kuten tällä hetkellä Amanda Lovelacen nimen perusteella kirjastosta mukaan tarttunutta kokoelmaa, The Princess saves herself in this one ja Pekka Kytömäen sympaattisia eläin- ja luontoaiheisia runoja). Niinpä pistin Annikin runofestivaalit kalenteriin ajat sitten. Lauantaina kuitenkin iski uupumus: olen ollut menossa melkein joka vapaapäivä huhtikuun lopun Kummaconista lähtien, ja nyt tuntui, että olisi parasta jäädä kotiin. Jostain sain kuitenkin lopulta energiaa ja lähdin Tampereelle. Onneksi!


Koska vitkuttelin lähdenkö vai enkö, olin paikalla vasta kahden jälkeen. Ehdin kuitenkin kuuntelemaan jonkin verran Mirelle Wagneria, Arja Tiaista, mainostaulujen runoilijoita ja Asaa ja bändiä.

Runoilijoiden ja esiintyjien lisäksi esillä oli festivaalitaiteilija Emma Kantasen ihastuttavia Yhtä ei ole -näyttelyn teoksia ja Tiitu Takalon Sisareet 1918 -antologiasta oli esillä otteita. Eli muutakin kuin runoutta oli tarjolla.

Annikan puukorttelin sisäpihoilla oli aika ruuhkaista, koska tapahtuma on suosittu ja piha pieni, mutta mukaan mahtui kyllä.

Kotimatkalla ihastelin auringossa kylpeviä kuusenkerkkiä ja tunsin oloni inspiroituneeksi, kuten aina tällaisten tapahtumien jälkeen.

--

Mitä kuuluu omaan kirjoittamiselämääni? Ei tällä hetkellä kovin suuria. Keväällä koeluettavakuntoon editoimani käsis on tällä hetkellä hiukan lepäämässä. Loppupalautteet olivat sen verran ristiriitaisia, että minun täytyy itse pähkäillä mitä teen tekstille (no, ainahan sitä joutuu itse pähkäilemään). Sen sijaan olen vähän jatkanut huhtikuun Camp Nanowrimo -tekstin parissa. Ensi kuussa olisi toinen Camp Nanowrimo, johon olen alustavasti lupautunut mukaan. Kaikkeen sitä tuleekin lähdettyä!

Kommentit

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Työ, elämä, kirjoittaminen ja työelämä

2018

Tavoitteita vuodelle 2019