Palautteita

Sain ensimmäiset palautteet kässäristä aiemmin kuin odotin. Palautteen saaminen on aina yhtä sykähdyttävää! Tosin, jos koelukijat ovat ennenkin lukeneet minulta jotain, palaute ei pelota niin paljon kuin jos lukijat ovat entuudestaan vieraita. Sillä kyllä se minua, edelleen, aina vähän hirvittää: entä jos kaikki inhoavat tätä? Entä jos siinä ei ole heidän mielestään mitään potentiaalia? Entä jos olen koko vuoden vienyt tekstiä väärään suuntaan? Entä jos..? Epävarmuus leijailee ympärilläni, kun olen pitänyt tekstin niin kauan itselläni.

Ensimmäiset palautteet olivat positiivisempia kuin odotin. Korjattavaa tietysti on, mutta ainakaan idea ei saanut täyttä lyttäystä. Olen pistänyt käsiksen palasiksi, ommellut yhteen, hajottanut taas ja liimannut kasaan, mutta ensimmäiseen versioon verrattuna kokonaisuus on eheämpi. Tekisi mieli jo edioida, mutta tiedän, että on järkevää pitää tekstistä pieni tauko, ja odottaa muut palautteet rauhassa.

Olin ajatellut, että käsiksen jälkeen pidän pidemmästä proosasta taukoa ja tarttuisin lyhyempiin teksteihin vaihteeksi, mutta näyttää siltä, että olen jotenkin vahingossa aloittanut uuden käsikirjoituksen.

Mutta jotakin muutakin on tiedossa: en ole aikoihin käynyt kirjoituskursseilla, mutta nyt ilmoittauduin eräälle parin päivän kurssille. Olen todennut, että saan muiden kirjoittajien näkemisestä kasvokkain puhtia omaan kirjoittamiseen, joten odotan kurssia innolla!

Kommentit