Korjaussuunnitelmaa

Osallistuin vähän aikaa sitten pitkästä aikaa kirjoituskurssille. Itse asiassa kurssi ei ole vielä loppu, vaan saimme kotitehtäviä. Lähdin kurssille etsimään apua editointiin ja tekstini alun käynnistysvaikeuksiin ja ideoita tulikin mukavasti. Sain varmennusta siihen, että tekstini alkuluku kaipaa ankaraa tiivistämistä.

Lisäksi olen saanut muutamia lisäpalautteita koelukukierroksella olevasta kässäristäni. Viimeisiä palautteita odotan vielä, mutta olen alkanut jo saatujen perusteella tekemään karkeaa korjaussuunnitelmaa. Editointityylissäni on parantamisen varaa. Olen tehnyt editointisuunnitelmia palautteiden ja omien pohdintojen perusteella, mutta ne eivät ole olleet välttämättä kovin loogisesti eteneviä.

Nyt yritän ryhtyä järjestelmälliseksi editointi-ihmiseksi ja tehdä kunnon suunnitelman, joka alkaa suurista ongelmista ja päättyy kieliasun hiomiseen. Kieliasu ei toki ole viimeisenä listalla siksi, että se olisi vähäpätöinen, vaan siksi ettei ole järkeä viilata pilkkua lauseista, jotka saattavat kohdata deletointikirveen.

Jää sulaa

Kommentit

  1. Mutta kaikille ei välttämättä sovi järjestelmällisyys ;) Kaikilla on omat tapansa, eikä kaikki kouluissa ja kursseilla opetettu toimi kaikille. Sekin on hyvä pitää mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. Totta, ei onneksi ole yhtä oikeaa tapaa, ja jotenkin ne edellisetkin jutut on valmistuneet, mutta kokeilen, toimisiko tällainen järjestelmällisempi tapa itselleni tällä kertaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Työ, elämä, kirjoittaminen ja työelämä

2018

Tavoitteita vuodelle 2019