Ensimmäinen lukupiirivierailu

Olin elämäni ensimmäistä kertaa lukupiirivieraana tänä iltana. Itse asiassa en ole aikuisena lukupiireissä ollut lukijanakaan. Kokemus oli erittäin kiva, paikalla kirjastossa oli pieni joukko fantasialukupiiriläisiä ja tietysti vetäjä ja keskustelimme Hylättyjen lasten kaupungista.

Oli mielenkiintoista kuulla lukupiiriläisten ajatuksia kirjasta ja keskustelussa tuli esille monia hauskoja tulkintoja, joita en itse tullut ajatelleeksi! Pelkäsin, että alan höpöttää niitä näitä, kuten joskus jos jännitän, mutta luulen että syksyinen kirjamessuesiintyminen vei pahimman esiintymiskammoni pois. (Voi olla, että höpötin silti.)

Lisäksi lukupiirissä tietysti kirja oli pääosassa ja minä yritin olla kertomatta liikaa omia tulkintojani. Lukupiiri kesti vajaan pari tuntia.

Yksi hiukan mystinen asia tapahtui: olin etukäteen kertonut vetäjälle, että kirjassa on yksi painovirhe: yhden luvun viimeisen lauseen viimeinen sana on tippunut pois. Kun tästä tuli puhetta, suureksi hämmästykseni osa lukupiiriläisistä esitteli kirjojaan, joihin tämä sana oli kirjoitettu kauniisti käsin! He olivat luulleet, että se näyttää tarkoituksella käsinkirjoitetulta. Ja mikä oudointa, sana oli vieläpä oikein! En itse muista korjanneeni kirjaston kappaleita, vaikka siinä ideaa olisikin. :D Eikä käsialakaan minun ollut. Siinä sitten mietimme, kuka on sanat täydentänyt, ja vieläpä tiennyt, mitä sanaa tarkoitin. (Se on muuten "ketään"). Ehkä olen kertonut sen täällä blogissa? En muista ollenkaan, mutta se ei olisi ensimmäinen unohtamani asia.

HLK:n julkaisusta on kohta vuosi. Ihan upouusi kirja ei siis ole, vaikka tässä hauskassa tänään saamassani kuvassa se onkin uutuushyllyyn päässyt. Voihan se tietysti juuri tuonne olla vasta saapunut.


Kuvan kirjasto ei liity lukupiirivierailuuni

Kommentit

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Nanowrimomuistoja vuosien varrelta

Tuula Kallioniemi: Risteys

Vaihtoehtohistoriallista fantasiaa tulossa ensi syksynä!