Joulukuu

"Vaikka kuusi viihtyy kylmässä ilmastossa, se on todellisuudessa autiomaan kasvi. Subarktisilla alueilla voi sataa paljon vettä ja lunta, mutta pitkän talven aikana vesi on jäässä eikä siis käytettävissä. - - Kotipiirissä kuusi tunnetaan varmaan parhaiten joulupuuna." 
Daniel Butler: Puun istuttamisen taito. Ylistys puille ja niiden istutusseremonioille. S. 114-115, suom.Veli-Pekka Ketola.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Joulukuu, minne menet? Olen paketoinut, polttanut kynttilöitä ja löytänyt kirjalahjoja. Pidän joulukuusta, odotuksesta, jopa pimeydestä, vaikka se välillä tuntuukin aivan liialliselta. Kuin olisi pimeässä laatikossa aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mennessä ja siinä välissä ei välttämättä ehdi nähdä vilaustakaan valosta. Vaikka pimeys ei olekaan koskaan ollut minusta yhtä rankkaa kuin kevään äkilliseltä tuntuva valo.

Olen lueskellut Daniel Butlerin  Puun istuttamisen taito kirjaa, josta alun lainaus on. Se on hyvin sympaattinen opus. Olen suosiolla jättänyt kirjoittamisen tältä alkukuulta, vaikka toisin suunnittelin. Ihan aina suunnitelmissa ei voi pysyä. On ollut niin paljon muuta, mutta mielessä siintää jo joululoma.

Toivottavasti joulukuunne on alkanut hyvin!

Kommentit