Piilota kirja - tai löydä se

Tänään on kirjanpiilotuspäivä! Goodreads täyttää kymmenen vuotta ja sen kunniaksi Goodreads ja Kirjakeijut ovat lyöttäytyneet yhteen Hide a Book Day -tapahtuman merkeissä.

Pakko sanoa, että olin yllättynyt siitä, että GR on vasta kymmenen vuotta vanha! Jotenkin kuvittelin, että sivusto on ollut olemassa iät ja ajat.

Kirjakeijujen idea on saman tapainen kuin Book crossingissa: kirjoja jätetään muiden löydettäviksi erinäisiin piiloihin (ehkä ei kuitenkaan kannata piilottaa liian hyvin). Löydetyistä ja piilotetuista kirjoista kannustetaan jakamaan kuvia. Itse törmäsin kirjakeijuihin ensimmäisen kerran Worldconissa. Nyt päätin itsekin osallistua piilotuspuuhiin.

Päätin piilottaa ainakin Walter Moersin Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää, joka on aivan hulvaton kirja ja yksi suosikeistani. Ylipäänsä olen aina pitänyt Moersin kirjoista, tussipiirroksista ja erityisesti hänen alter egostaan kirjailija-krokotiilista Hildegunst von Mythenmetzistä. Kiinnitin kirjaan infolapun ja askartelin sen pakettiin.

Olkoon tänään hyvä onni kirjojen löytäjillä ympäri maailmaa!

Kommentit