Hvitträskin maisemissa

Viikon kirjallinen saldo: yksi puolikas, uusi luku. Oli ihanaa kirjoittaa täysin uutta lukua edellisten korjailun sijaan. (Minulla on paha tapa jäädä jumiin lukemaan ja viilaamaan edellistä tekstiä, kun olen aikeissa jatkaa eteenpäin ja sitten en meinaa koskaan päästä eteenpäin, kun hion yksittäisiä lauseita, joita voisi hioa sitten kun ensimmäinen versio on valmis.) En ole ehtinyt kirjoittaa luvun toista puolikasta, mutta minulla on selkeä mielikuva siitä.


Sunnuntaina kävin retkellä Hvitträskissä. Ihania maisemia ja mielenkiintoinen kotimuseo tämä Eliel Saarisen, Herman Geselliuksen ja Armas Lindgrenin suunnittelema erämaa-ateljee, johon sisustusta ovat suunnitelleet mm. Loja Saarinen ja Eliel Saarinen itse. Ehdin mukaan opastetulle kierrokselle, mikä oli oikein kiinnostava ja täynnä porukkaa.

Hvitträsk sijaitsee upealla paikalla korkealla kalliolla, josta oli hienot näkymät järvelle. Museokortti on minulla lisännyt museoissa käymistä paljon.Kommentit

 1. Kävin Hvitträskissä pari kesää sitten, oli kyllä älyttömän hieno paikka! Tykkäsin erityisesti siitä, miten jokaiseen huoneeseen pääsi useampaa eri reittiä. Jos et ole vielä käynyt Visavuoressa (Emil Wikströmin koti ja ateliee), suosittelen tutustumaan! Suomalaisista taiteilijakodeista mahdollisesti suosikkini. Tosin mielipiteisiin voi vaikuttaa sekin, että vierailupäivä oli yksi viime kesän harvoista lämpimistä. Talon terassilta näkyi sinisenä kimaltava järvi ja puutarha suorastaan hehkui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hieno paikka, harmi ettei sitä kuulemma ole varaa pitää ympäri vuoden auki (vaikka kesällä varmaankin parhaimmillaan). Visavuoressa en ole käynyt, mutta kuulostaa paikalta, jossa haluaisin käydä, kiitos vinkistä! Taiteilijakodit ovat minusta kiinnostavia.

   Poista
 2. MInunkin pitäisi mennä Hvitträskiin ihan kunnolla, olen käynyt vain pihalla. Ihanalla paikalla se tosiaan on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisällä on hauskaa linnamaista tunnelmaa (kuten ulkonakin), ja mielenkiintoisia arkkitehtien ja taiteilijen suunnittelemia sisustuselementtejä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna