Onko tämä se teksti?

Olen viettänyt viileää lauantai-iltaa aikaa lueskelemalla Helmetin e-kirjastosta löytämääni The Writer -julkaisua. Harmi kyllä sen uusia numeroita ei enää Zinioon ilmesty, mutta arkistoja voi selata. Jos pääset käsiksi lehteen, suosittelen esimerkiksi Nic Stonen artikkelia Own up. Should an author ever write a character outside their identity? (1/2017). Aiheesta on viime aikoina ollut paljon puhetta, mutta on aina hyvä muistuttaa itseään kaikesta siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun pyrkii kirjoittamaan jonkun toisen kengistä.

Kevään intensiivisen kirjoituskauden jälkeen kesällä tahti on hiljentynyt, mutta teksti etenee. Tajusin, että tällä hetkellä työstämäni käsikirjoitus on ehkä jollain tapaa henkilökohtaisin tekstini aikoihin, ehkä ikinä. Ei sillä, että kukaan henkilöistä välttämättä muistuttaisi varsinaisesti minua, ja tekstikin sijoittuu toisenlaiseen maailmaan. Ainahan kirjoittaja laittaa tekstiin paljon itseään, huomasi tai ei. Mutta tässä tekstissä on hyvin paljon sellaisia tunteita ja teemoja, jotka ovat minulle äärimmäisen tärkeitä. Totta kai niitä on ollut kaikissa kirjoissani, mutta tässä kirjoittaminenkin tuntuu menevän välillä suorastaan ihon alle. Johtuuko sitten tästä vai olenko jossakin itsetuntopuuskassa, mutta tuntuu että kirjoitan tärkeintä kässäriäni ikinä.

Vai tuntuiko minusta samalta kirjoittaessa Siilin kuolemaa ja Hylättyjen kaupunkia? Ehkä aina se työn alla oleva teksti on se tärkein. Toisaalta esikoiskirjalla on sydämessäni aina varmaan erityinen, asema. (Tässä on muuten hiukan hassua se, että itse asiassa HLK on kirjoitettu ennen Siiliä, mutta ne on julkaistu päinvastaisessa järjestyksessä.)

Entä te, lukijat ja kirjoittajat - kirjoitatteko te aina Kaikkein Tärkeintä tekstiä?

--

ps. Uusin blogin ulkonäköä, toivottavasti lukukokemus on toimiva. Luettavien blogien palkki ja muutkin gadgetit ovat nyt piilossa, mikä on vähän harmi, mutta nyt blogi on ehkä selkeämpi. Blogrollini hajosi ikävä kyllä muutenkin keväällä, enkä ole vielä löytänyt kaikkia siitä tippuneita blogeja.

Kommentit

 1. Uudet sivut on hienot! Ja kivat ja nätit :). Itselläni sivut ovat edelleenkin vähän vaiheessa - hermo ei kestä kovin suureellista sivujen fiksaamista ennen kuin saan niitä jostain lisää - hermoja siis :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sivujen fiksaaminen on kyllä hermoja raastavaa. Ensimmäisellä kerralla kun yritin, tuhosin melkein kaiken aiemmin aikaansaamani. :D Sain myös aikaan linkkejä, jotka eivät lähteneet millään pois. Uusi pohja onneksi näyttää toimivan.

   Poista
  2. Uh, kuulostaa tutulta! Yhden asian kun saa tilattua, niin kaksi muuta sekoaa. Pitäisi ehkä opetella rakentamaan sivut itse, eikä käyttää valmiita pohjia (minulla wordpress), mutta ei riitä aika mukamas. Isoin ongelma taitaa kyllä olla ne hermot :D.

   Poista
  3. Minä yritin opetella vähän html:ää, mutta siihen riitti vielä vähemmän aika ja hermot. :D No ehkäpä joku päivä. Tai ehkä tarvitsisin ihan kurssin aiheesta. Sinun sivusi ovat kyllä minusta oikein kivat ja selkeät.

   Poista
  4. Kiva kuulla, että sivuni toimivat, vaikka en olekaan niihin tällä hetkellä itse ihan tyytyväinen.

   Ehkä me jonain päivänä olemme molemmat jollain "drupal for writers"- tai "helpot nettisivut kirjailijalle" -kurssilla opettelemassa :D ;)!

   Poista
 2. Tilattua=fiksattua

  Autocorrect iski :D

  Tiina

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!