Inspiraatiosta ja kirjojen bongausta

Alkuviikon vimmattu kirjoittaminen muuttui loppuviikolla hillitymmäksi.

Kirjoittajan on toki kirjoitettava myös silloin kun erityistä inspiraatiota ei ole, jos haluaa saada joskus valmista. Mutta on ihana tunne, kun kirjoittaminen tuntuu sujuvan vaivattomasti. Ei se tarkoita, että teksti olisi tällä tavoin syntyessään valmista - syntyi se helposti tai vaikeasti, se tulee vaatimaan editointia. En myöskään halua mystifoida kirjoittamista, vaikka olenkin ollut viikon jonkinlaisessa flowtilassa, jota en osaa selittää.

Vaikka en aina tiedäkään, mistä ideani tulevat, tiedän, etteivät ne synny oikeasti tyhjiössä ja tupsahda päähäni leijailtuaan alas jostakin inspiraatiopilvestä. Kaikki ympärillä vaikuttaa, huomasi sitä tai ei, vähintään jossakin alitajunnassa. Ehkä inspiraatio onkin vain kasautuma otollisia olosuhteita. Hyvä fiilis, energiaa, aikaa, itseluottamusta: minä osaan tämän. Ihan putkeen kaikki ei kyllä ole mennyt: huomasin jatkaneeni kirjoittamista vanhaan versioon. Vähän mietin, että enkö minä muka kirjoittanutkaan sitä yhtä kohtausta. No, kirjoitin, mutta ei ihme, ettei sitä näy, koska editoin vanhaa varmuuskopiota!

Toisaalta mikään flow ei auta, jos ajallisia tai muita fyysisiä edellytyksiä kirjoittaa ei ole. Tällä viikolla on riittänyt kaikenlaista: töitä, metalligrafiikkaa, Kaunotar ja hirviö, asioiden hoitamista. 

Perjantaina ehdin kuitenkin kaupungille ja tekemään kirjabongauksia. Ja miten sydäntä lämmittikään nähdä oma kirjansa päätyneenä kirjaston hyllyyn ja kirjakauppaan, edes yhteen sellaiseen. Hyvässä seurassa ollaan!
Kommentit