Työhuone

Jokin aika sitten kirjoittajat esittelivät blogeissaan työhuoneitaan. Vaarna aloitti kertomalla unelmien työhuoneestaan täällä, ja sittemmin esimerksi Jenna Kostet esitteli omaansa täällä ja Afeni täällä. Myös Kahvia ja kirjaimia blogissa tartuttiin aiheeseen. Varmasti jokunen meni ohi, joten ilmianna työpisteesi kommenteissa, on mielenkiintoista nähdä miten muut työskentelevät! Työtapoja on niin monta kuin kirjoittajaakin. Jotkut kirjoittavat kotona, joillakin on oikea työhuone, jotkut kirjoittavat ulkona ja kahviloissa, koko kaupunki työhuoneenaan.

Pistin oman työtilani uusiksi vähän aikaa sitten. Olen aikojen saatossa kirjoittanut monenlaisissa paikoissa.  Perus työpöytä + hyvä tuoli tai keittiönpöytä on minusta toimivin. Lattialla kirjoittaminen oli ehdottomasti huonoin vaihtoehto. Muuttaessani Oulusta Helsinkiin jätin lähes kaiken omaisuuteni taakseni ja elin jonkin aikaa ilman huonekaluja, joten lattia tuli tutuksi. Minulla oli joskus siitä kuvakin blogissa, mutta se on kadonnut jonnekin.


Minun nykyinen "työhuoneeni" on oikeasti työnurkka, mutta se on kivasti ikkunan ääressä. Keväisin ja kesäisin ulkoa kuuluu uskomaton lintujen konsertti. Tätä ikkunaa ei tosin saa auki, koska ikkunalauta toimii työpöydän jatkeena ja siinä on kasta taustatutkimuskirjoja ja tuttujen kirjailijoiden teoksia.

Uusi työpöytäni on ihana. Se on hiukan korkeampi kuin edellinen, ja ennen kaikkea levempi ja syvempi, niin että siihen mahtuu enemmän asioita ja näppäimistökin mahtuu kunnolla pöydälle. Siinä on myös kolme söpöä lipastoa. Työpötä on Ikeasta. Istuimena minulla on satulatuoli, joka olisi vallan ergonominen, jos en yrittäisi istua siinä väärin. Tarvittaessa pöydällä mahtuu myös kirjoittamaan käsin tai pitämään teekuppia.

Teekuppi! Olennainen asia kirjoittavalle ihmiselle, eikö? Useimmiten juon kuusenkerkkäteetä tai inkivääriteetä. Kuvasta puuttuu uusi ostos, teehaudutustiimalasi. Pöydältä löytyy myös orkidea, kliseinen mutta itselleni tärkeä tsemppikortti, kynttilä, kynäteline. Keskusyksikkö on piilossa pöydän alla, samoin siellä majailee johtohelvetti, jota ei kannata tutkia tarkemmin. Jos jollakin on vinkkejä johtojen taltuttamiseen, saa kertoa.

Liitutaulu on myös olennainen osa. Sille on hauska kirjoittaa muistiinpanoja. Siellä on jo ainakin vuoden ollut kaksi sanaa, joista minun on pitänyt kirjoittaa. Että en tiedä toimiiko se. Mutta eipähän ainakaan unohdu.

Kuvassa ei näy tulostin ja skanneri ja kansiot, joissa säilytän tulostettuja varmuuskopioita.

Siististä työhuoneesta on itselleni iloa, mutta loppujen lopuksi työpiste luo vain puitteet. Kirjoittajan tärkein työhuone on hänen päänsä, luulen, ja se on itselläni hyvin usein kaaoksen vallassa.

Kommentit

 1. Ihana pöytä!

  Satulatuoli olisi kyllä varmaan hyvä ostos, pitää laittaa se harkintaan, kunhan nykyisestä tuolista aika jättää.

  Minulla on työpöydän pohjaan ruuvattuna johtokori (Ikeasta ostettu), johon kaikki tietokoneesta lähtevät johdot on kasattu nippuun. Lattialla korin alapuolella on sitten jatkoroikka. Tämäkään viritys ei ole kaunein mahdollinen, mutta ainakaan johdot eivät pyöri jaloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän myös töissä satulatuolia ja se on kyllä hyvä! Kyllä tässäkin onnistuu silti halutessaan istumaan kierossa, mutta se on vaikeampaa kuin tavallisessa tuolissa.

   Kiitos vinkistä, täytyy tutkia johtokori asiaa! Myös jonkinlaisia johtojen niputtajia näyttää olevan myynnissä.

   Poista
 2. Teekuppi. Se on jännä kuinka kirjoitusta vaan ei voi aloittaa ilman, että vierellä höyryää kuppi!
  Työpöytäsi on kaunis. Itse kirjoitan sohvalla enkä kaipaa pöytää ollenkaan.
  Än

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itse en edes ollut muutamia vuosia sitten mikään teeihminen, mutta nyt en voisi ajatellakaan kirjoitusiltaa ilman höyryävää teekuppia.
   Sohvalla kirjoittaminen varmasti toimii myös. :)

   Poista
 3. Kiva nurkkaus :)
  Koostuuko liitutaulu mustaksi maalatusta paperista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitutaulu koostuu kolmesta liitutaulutarrarullasta, joita joskus myytiin Tigerissa ja askartelukaupoissa. Tai koostui, kunnes jouduin vähän paikkailemaan sitä, joten siellä on pieniä paloja seassa. (Tarra on kyllä hyvin kestävää, mutta sain nauloilla aikaan reikiä.)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!