Tyhjien sivujen lumo - vai kammo?

Kirjoittamiseen tuntuu sisältyvän kaikenlaisia siihen enemmän tai vähemmän liittyviä haavehankintoja. Oma ultimaattinen haaveeni on työhuone tornilla, mutta lottovoittoa tai bestselleriä odotellessa listallani on ollut pari realistisempaa. Tällä viikolla sain ne yliviivattua:

- uusi kirjoituspöytä
- käsin sidottu muistikirja

Kirjoituspöytä oli tarpeellinen hankinta: entinen, konkurssiin menneestä kaupasta hankittu lastulevyhirvitys ajoi hankintahetkenään asiansa. Se oli halpa, sen sai kotiinkuljetuksella ja siihen mahtui juuri ja juuri tietokone ja näppis. Sen lisäksi, että se oli melkoisen epäinspiroivan näköinen, se keräsi pölyä ja oli liian pieni ja matala. Jotenkin kaksi kirjaa tuli sen ääressä naputeltua. Nyt se kerää pölyä keskellä huonetta ja katselee kateellisena uutuuttaan hohtavaa pöytää, joka on vienyt sen paikan.


Uusi kirjoituspöytä on ihana. On upeaa, kun kirjoituspöydälle mahtuu asioita. Kuten teekuppi ja hiiri. Yritän silti olla keräämättä pöydän täyteen tavaraa. Kirjoitusnurkkaukseni kaipaa vielä yhtä pientä viilausta, mutta kunhan sen saan, voin esitellä "työhuoneeni". Johtui se sitten pöydästä tai ei, en olisi malttanut eilen lakata kirjoittamasta.

(Tietokoneeni päätti tosin pamahtaa. Se siirtyi itsekseen vuoteen 2514 ja pum, mikään ei enää toiminut.)

Käsin sidottu muistikirja taas tarttui mukaan Tallinnasta, kun astuin kaverin kanssa sisään kauppaan, joka oli täynnä muistikirjoja. Muistikirjan sivut ovat käsin tehdystä paperista ja sen kannessa on sudenkorento, mikä sinetöi ostopäätöksen.

Uusi, puhdas ja tyhjä muistikirja on lumoava - ja toisaalta kammottava. Niin hienot, tyhjät sivut! En halua pilata muistikirjan alkua, joten yleensä aloitan muistikirjojen täyttämisen vasta muutaman sivun päästä. En ole mikään käsinkirjoittaja (käsialani on myös huono), mutta muistikirjoihin kirjoittelen dialoginpätkiä ja ideoita, joskus pitempiäkin kohtauksia. Tämän aion pyhittää pelkälle kirjoittamiselle enkä tee siihen muita muistiinpanoja.


ps. Aivan kohta on helmikuu, HLK:n julkaisukuukausi! Oli hauska huomata, että kirjastoissa on siitä jo muutama varaus. Jännittävää!

Kommentit

 1. Ihania muistikirjoja <3
  Ottaisit vielä kuvan siitä uudesta pöydästä. Mielenkiintoista nähdä millainen se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on vallan ihana. :) Ajattelin kuvata pöydän viikonloppuna, kun pääsen päivänvalon aikaan kuvaamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna