Raumallinen viikonloppu


Eräs kirjoittava ystäväni heitti kerran ilmoille ajatuksen minikirjoituslomasta: voisi varata hotellin ja mennä viikonlopuksi toiseen kaupunkiin ja viettää kirjallisen retiriitin omassa rauhassaan. Samalla tulisi harrastettua kotimaanmatkailua. Kävin Raumalla viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni ja totesin, että se sopisi moiseen mainiosti. Ehkäpä joskus kesällä voisin lähteä sinne uudestaan! Tosin enpä tiedä, saisinko välttämättä kirjoitettua vieraassa ympäristössä. Tällä kertaa olin siellä kuitenkin muuten vain.

Kaupunki on kuulemma kesäkaupunki, mitä en epäile, mutta kyllä se nytkin oli viehättävä. Aurinko paistoi ja pakkasta oli pikkuisen. Vanha Rauma oli ihana. Hienoa, että jossain on säilynyt niin paljon puutaloja. Onhan alue päässyt Unescon maailmanperintölistalle.

Museokortille tuli käyttöä, koska sillä pääsi kaikkiin Rauman museoihin. Ikävä kyllä aikaa ei ollut liikaa - merimuseossa olisi voinut viipyä kauemminkin. Itse ihastuin Merimuseon lisäksi erityisesti 1800-luvulta peräisin olevaan Marelaan, joka on entinen laivanvarustajan koti. Mielikuvitus alkoi heti laukata historiallisessa miljöössä.

Marela

Tulipa nautittua vuoden ensimmäinen laskiaispullakin.

Kommentit