Hyvää kansainvälistä lastenkirjapäivää!

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - tänään on vietetty kansainvälistä lastenkirjapäivää. Sitä vietetään vuosittain 2.4., joka on Hans Christian Andersenin (2.4.1805 – 4.8.1875) syntymäpäivä. Suomessa päivää järkkää Ibby Finland.

Minulla oli onnekseni mahdollisuus osallistua Ibbyn järjestämään Mörkömatka kirjamaailmaan seminaariin tällä viikolla, jossa teemana oli uusi suomalainen ja ruotsalainen lastenkirjallisuus ja alan ammattilaisia puhumassa työstään. Seminaari oli oikein mielenkiintoinen ja sieltä sai hyviä kirjavinkkejä.

Voisin vinkata tässä itsekin yhden, jonka luin viime viikolla: Koira nimeltään kissa. Tomi Kontion kirja oli muuten myös yksi viime vuoden kauneimmiksi valituista kirjoista. Se on hyvin erikoinen lastenkirjaksi ja siinä on yllinkyllin ajateltavaa. Ja kuvitus on hieno. Varsinkin Punavuori-aukeama.

--

On muuten hassua kuinka ympäristön muutos vaikuttaa kirjoittamiseen. Olin viikon poissa kotoa ja oma teksti näytti ihan erilaiselta toiselta ruudulta, toisenlaisella työpisteellä, ja luonnostelu erilaisen pöydän ääressä tuntui sekin inspiroivalta. Kotona sitä tulee mietittyä kaikenlaisia kotihommia, muualla riittää, kun siivoaa omat jälkensä. Toisaalta on rentouttavaa tulla omaan kotiin: kaikki on siellä missä haluankin niiden olevan, eikä tarvitse tutkia jokaista kaappia löytääkseen etsimänsä. Yleensä.

EDIT: Otsikko korjattu. Kansainvälistä lastenpäiväkirjapäivää ei taida olla vielä olemassa...

Kommentit

  1. Tuo on jännä juttu tuo maiseman vaihdos. Minä saan aina energiapiikin, kun käyn kirjoittamassa muuaalla kuin kotona. Aivot ikäänkuin saavat uusia virkkeitä ja alkavat juosta ylikierroksilla. Vaihdan myös työskentelyhuonetta säännöllisesti. Onneksi on kevyt läppäri! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läppärin kanssa tosiaan työskentelyhuonetta voi vaihtaa kätevästi. Minulla ei ole tosin läppäriä eikä huoneita, mutta muistikirjan kanssa voi onneksi mennä ideoimaan aina muualle. :) Tai ottaa muistitikun mukaan ja mennä kirjoittamaan kirjastoon tms. Aivoille tekee hyvä saada välillä vaihtelua.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi