Novelli ei valmistunutkaan

Sain palautetta viime postauksessa mainitsemastani novellista ja tajusin, että se kaipaa vielä työstämistä aika lailla eli hehkuttaminen oli ennenaikaista. Viikko on ollut suht hetkinen, mutta huomenna ajattelin takertua siihen tai se minuun.

Kässäristäkin tuli hyvää palautetta, mikä sai ilon kuplimaan. Tein sen kässärin parissa töitä todella kauan, joten oli mukava kuulla, että siitä pidetään. Itse asiassa tässä kuussa on tullut melkein liikaa hyvää palautetta erinäisistä asioista. Väistämättä miettii, mitä kummaa seuraavaksi tapahtuu. Tiedättehän, jos menee liian hyvin, se on epäuskottavaa. (Ainakin fiktiossa.) Mutta en valita. Kirjoittaminen on välillä sellaista puurtamista, että onnenhetkiä tarvitaan.

--

Muistin myös lopulta päivittää tänä vuonna luettujen kirjojen listaani. Olen lukenut tosi paljon lastenkirjoja (töiden puolesta, mutta ne ovat kyllä viihdyttäneet itseäni!) ja "vakavammalta" saralta sain luettua Tommi Kinnusen Lopotin, jota odotin todella kovasti. Ja pidin ihan hirveästi. Olen lukenut, että joidenkin mielestä se on aika synkkää suomalaista realismia, mutta no, minä pidän synkästä suomalaisesta realismista ja toisaalta en tiedä mitä tämä minusta kertoo, kun tämä mielestäni kuvasi aika normaalia elämää, ei siis mitään ekstrasynkkää. Sellaista elämää vain. Ylämäkiä ja alamäkiä. Mutta ettei menisi liian vakavaksi, luin myös Finnish nightmares -stripeistä kootun albumin. Todella hauskoja ja osuvia sarjakuvia, lempeää pilkkaa suomalaisista stereotypioista.

Kommentit