Jyväskylää, valmistumista ja uusi valaskala tilauksessa!

Blogin kirjoittaminen on ollut viime aikoina hiukan epäsäännöllistä, mutta nyt on taas inspiraatiota ja yksi käsis poissa käsistä, mikä on vapauttavaa. En tiedä, mikä sen kohtalo tulee olemaan, mutta ainakin pitkänpitkä editointiprosessi on toistaiseksi ohi. Vihdoinkin voin keskittyä muuhun! Tästä kässäristä en ihan kamalasti ole blogissa puhunut, mutta sen parissa on tullut vietettyä aika monta yötä. Vaikka se rakas teksti onkin, on helpottavaa päästä tekemään jotakin uutta.

Kirjoittaminen on siitä uusiutuva luonnonvara, ettei se kirjoittamalla lopu. Seuraavaksi aion jatkaa joulukuussa kirjoittamani hämärän novellin työstämistä. Pitkän tekstin jälkeen novelli tuntuu mukavalta vaihtoehdolta. Ikuisuusprojektini, vaihtoehtohistoriallinen kässärini, ei ole sekään kadonnut minnekään, mutta se on nyt pienellä tauolla.

Viime viikonloppuna matkasin Jyväskylään tapaamaan kavereita ja katsomaan Jekyll ja Hyde -musikaalia (alk. Leslie Bricusse - Frank Wildhorn), joka pyörii Jyväskylän kaupunginteatterissa. Olen lukenut Robert Louis Stevenssonin Jekyllin ja Hyden aikoja sitten ja sen klassiset teemat kiinnostavat minua.

Musikaalin tarina oli toki hyvin erilainen. Tämä musikaali ei ehkä täysin ollut minun juttuni. Musiikki ei vetänyt ihan mukaansa, eikä romantiikkajuonikaan ihan iskenyt. Toinen puolisko oli vauhdikkaampi ja mr. Hyden kohtaukset olivat hienosti toteutettuja. Joka tapauksessa oli kiva pitkästä aikaa käydä katsomassa jotakin teatterissa.

Katsokaa kuinka hieno fisu!

Viikonloppuna minulle esiteltiin myös aivan mahtava kirjoitusopas (kiitos Lila!), Jeff VanderMeerin ja Jeremy Zerfossin Wonderbook: The Illustrated Guide to Creating Imaginative Fiction. Minulla on aina ollut hiukan ongelmia kirjoitusoppaiden kanssa: ne tuppaavat olemaan vaikeita tällaiselle ei-teoreettiselle kirjoittajalle. Mutta tämä kirja vaikuttaa kaikkea muuta kuin tylsältä! Se on hyvin visuaalinen, upealla tavalla. Ja kerta kaikkiaan haluan tuon kalan seinälleni. Heti kotiin päästyäni pistin kirjan tilaukseen, kun vielä melko halvalla sai. Toivottavasti se kolahtaisi postiluukusta mahdollisimman pian; kalojen selaaminen jäi puolitiehen, kun oli vietettävä iltaa ja askarreltava. Askarteluun liittyi paljon kirjaimia ja sanoja, ja jos uskallan, esittelen tuotokset täällä blogissa myöhemmin. :)

Kommentit

 1. Onnea käsiksellesi!! Kala on kyllä loistava, jopa teoreetikon on se myönnettäv. XD

  VastaaPoista
 2. Wonderbook on aloitettu, valitettavasti piti palauttaa kirjastoon, ennen kuin sain läpi luettua. Todella inspiroiva ja mielenkiintoinen kokemus! Asia oli muistaakseni vanhaa tuttua suurilta osin (niillä osuuksilla, jotka ehdin lukea), mutta kirjan visuaalisuus löi ällikällä. Kirjahyllyn toivelistalle pääsi, ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opus on niin paksu, ettei ihme. Siksi päädyin ostamaan omaksi, koska en usko että olisin neljässä viikossa saanut luettua. Plus haluan ihastella kuvia. Visuaalisuus tosiaan löi jo lyhyellä selailulla ällikällä.

   Poista
 3. Wonderbook näytti ihanalta! Luulen vain että teoriamielessä siellä on aika vähän uutta. Ehkä lainaan sen joskus? Ainakin siinä on nättejä kaavioita! Hihiii! :D :D

  Ja valtavasti onnea kässärirundille! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen täytyy olla ihana! Katso nyt tuota kalaa! Ei haittaa, jos teoriamielessä ei ole mitään kovin uutta. En ole koskaan oikeastaan jaksanut lukea teoriaoppaita, joten ajattelin sisäistää nyt asiat pelkästään kuvien avulla. Ja kuvateksteillä. Katsotaan. Saat lainaan, jos kykenen irrottamaan kynteni siitä. :D Etköhän.

   Kyseessä ei ole vielä varsinainen rundi, mutta kiitos. :)

   Poista
 4. Ei vitsi, pitää hankkia Wonderbook jo tuon kalan takia! Olen harkinnut sitä pitkään, mutta silloin en ollut vielä nähnyt kalaa!

  Ja jee editointiprosessin valmistumiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli uusi tuttavuus. (Joku on voinut toki mainita nimen joskus, mutta olen unohtanut.) Jos innostuit tästä kalasta, odotapa kun näet loput kuvat!

   Kiitos!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!