Hyvää ystävänpäivää, lukijani

Hyvää ystävänpäivää sinulle, joka tätä luet. Olet sitten lukenut pitempään tai eksyit tänne vahingossa. Vaikka emme tuntisikaan, toivon, että päiväsi on hyvä ja ympärilläsi on ystäviä. Yritetään olla ystävällisiä toisillemme.Tämän viikonlopun matematiikka on parempaa kuin edellisen. Heräsin eilen päässäni valmis novelli, josta kirjoitin käsin äkkiä ylös suurimmat juonenkäänteet. Luettuna on 50 sivua ja päässä tursuaa taas kaikenlaista, joka tahtoisi paperille. Joskus mietin, että olen melkoisen kehno kirjailija. Markkinointikykyni ovat surkeahkot ja kun joku sanoo lukeneensa juttujani, ensireaktioni on juosta karkuun. Sitten kuitenkin tarina vie mukanaan ja muistan miksi kirjoitan. Kirjoitan koska en voi muutakaan, hengitän kirjaimia ja sanoja. Lauseet ovat maailmani ja ilma on tavuja ja sanoja ympärilläni. Kirjoittaminen lienee ainut hyväksytty hulluuden muoto. On ihan okei, jos päässä on muita ihmisiä ja kokonaisia elämiä, mustekaloja ja valaita ja mitä vain, jos voi sanoa kirjoittavansa.

--

Tommi Kinnusen Lopotti on julkaistu. Luulin laittaneeni itseni ajoissa varausjonoon viime viikolla ja päädyin sijalle noin 400. Ehkä täytyy kipaista ostamaan kirja, sillä tässä on yksi harvoista tämän kevään kirjoista, joita odotan täpinöissäni. Odotan sitä suorastaan hirmuisesti. Pidin Neljäntienristeyksestä todella paljon - ja sitä paitsi, miten ei voisi olla lukematta kirjaa, joka on uskallettu nimetä noin mahdottoman tuntemattoman kaupunginosan mukaan.

Kommentit

 1. Hyvää ystävyyden päivää myös sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää ystävänpäivää, B :)
  Kirjoittajat taitaa olla vähän itsekästä porukkaa, ainakin minä kirjoitan koska on haluan. Onhan siellä se hulluuskin, päässä vilistävät hahmot ja maailmat, taipumus uppoutua niihin, tuskastua sekopäisyyden partaalle jos ei saa kirjoittaa.
  Än

  VastaaPoista
 3. Ja mä vielä jonotan neljäntienristeystä D:

  VastaaPoista
 4. Mukavaa ystävänpäivää sinnekin :)

  VastaaPoista
 5. Myöhästynyt ystävänpäiväntoivotus täältäkin! Toivottavasti päivä oli huippu! :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää ystävänpäivää! (Voi se olla tänäänkin vielä...) Anna tarinan viedä, jokainen on kirjailija omalla tavallaan, ei ole vain yhtä oikeaa tapaa. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille toivotuksista :) Blogger ei anna minun tänään vastata yksitellen.

  Än, luulen näin myös :)

  Lila, ystävänpäivä tietysti on joka päivä, toivottavasti!

  E. K.: ei tullut Lopottia vielä kirjastoon, ainakaan meille. Odotus jatkuu...!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!