Joulukalenteri: 6.12.2015

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tälle päivälle minulla oli suuria vaikeuksia päättää kirjaa. Kaikista eniten olisin halunnut esitellä jonkin 1917 julkaistun kirjan, mutta en omista yhtään sellaista enkä ole varma olenko lukenutkaan.

Joten, loppujen lopuksi, tänään lukuvinkkinä on jotain uudempaa:

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
WSOY 2014
334 s.

Hämärät kuvat jatkuvat

Neljäntienristeys on hieno kuvaus ihmisistä ja heidän unelmistaan ja pettymyksistään eri vuosikymmenillä, eri vuosisadoilla. On pitäjänkätilö Maria, hänen avioton Lahja-tyttärensä, Lahjan mies Onni, joka on palannut sodasta ja jonka onni on muualla kuin kotona, ja heidän lapsensa. On sodan polttama pohjoinen ja kirkonkylä. Tässä kirjassa ei ole mitään liikaa, ei mitään liian vähän.

Kommentit

 1. Näitä joulukalenterisi luukkuja on todella mielenkiintoista availla! Ja kiitos muistutuksesta, ehkä viimein saan haalittua tämän käsiini - to read-listalla se on ollut jo luvattoman kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minusta tämä kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen - ja toki monenkin muun mielestä, mutta ainakin itselläni kirja ylti ihan hehkutuksensa tasolle.

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää! Ja kyllä, tämäkin on luettavien listalla ollut jo jonkin aikaa... muttamutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa! Luettavia kirjoja olisi maailmassa niin kamalasti. :) Tunnustan, etten lukenut joulukalenteria varten uusia kirjoja, vaan nämä on luettu jo jonkin aikaa sitten enimmäkseen.

   Poista
 3. Tämä kiinnostaa kovasti, mutta olen kyllä kurjan huono lukemaan suomen historiasta. Siinä olisi uuden aluevaltauksen paikka. :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää: tämä ei oikeastaan sovi historiankuvaukseksi, tämä on ennen kaikkea kuvaus ihmisistä. Ei niin etteivätkö historialliset detaljit pitäisi paikkaansa kirjassa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna