Joulukalenteri: 3.12.2015


Seita Vuorela - Niina Repo: Ruttolinna
WSOY 2002

Ruttolinna on nuortenkirja vuosituhannen alusta.

Seitsemän nuorta saa kesätöitä ranskalaisesta linnasta, jossa on tarkoitus viihdyttää turisteja painajaisilla. Suurin painajainen on tietysti rutto. Jokaisella nuorella on oma taitolajinsa. Kusti ja Mikael esimerkiksi ovat rekvisiitta- ja efektivastaavia, Pihla taas puvustaa ja maskeeraa. Lisäksi mukana ovat Kim, Silja, Roisto ja Halla. Unelmien kesätyö alkaa kuitenkin pikkuhiljaa muuttua aivan toiseksi, kun tosi ja taru meinaavat sekoittua. Ruttolinnassa kertojia on monta ja ne vaihtuvat tiheään tahtiin, yhden- kahden sivun välein. Kirja onkin jollain tapaa elokuvallinen tai pelimäinen.

Seita Vuorela (1971 - 2015) ja Niina Repo julkaisivat yhdessä monta nuortenkirjaa, mm. Susitosi ja Jalostamo ovat myös heidän kirjojaan.

Kommentit

 1. Oi, tämä kuulostaa mielenkiintoiselta.. miksi en ole koskaan kuullut tästä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä sopisi sinulle luettavaksi, koska tässä on peräti seitsemän kertojaa, jos oikein muistan.

   Poista
 2. Ruttolinnan lukemisesta on jo aikaa, mutta tykkäsin kovasti, vaikken yleensä pidä siitä, että kertoja vaihtuu joka välissä. Eivätkös Ruttolinna, Susitosi ja Jalostamo muodostakin keskenään jonkinlaisen yhtenäisen sarjan, jos en väärin muista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susitosin olen lukenut, Jalostamosta en ole ihan varma. Jonkinlaisen trilogian ne muodostavat (ainakin samoja henkilöitä niissä esiintyy) mutta käsittääkseni nämä ovat aika itsenäisiä osia.

   Poista
 3. Pakko korjata vähän: eikös sen yhden hahmon nimi ole Halla eikä Hilla? ;)

  Mutta siis pointti oli se, että ihan mahtava kirja! Luin tämän syksyllä, eikä mikään ole pitkään aikaan aiheuttanut niin häiriintyneitä painajaisia. Todella koukuttava ja mielenkiintoinen. Pidän erityisesti henkiolöhahmoista. Susitodesta en erityisemmin innostunut, mutta Jalostamo odottelee hyllyssä lukuvuoroaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olet ihan oikeassa, kiitos korjauksesta!

   Minulla tämän lukemisesta on jo jonkin aikaa, mutta koukuttava ja hieman häiritsevä kirja kyllä, ja hyvin erilainen kuin muut kotimaiset nuortenkirjat. :) Susitodesta minäkään en ihan yhtä paljon muistaakseni tykännyt.

   Poista
  2. Häiriintyneitä painajaisia? Lupaavaa!

   Olet tainnut Bee ennenkin suositella tätä kirjaa minulle. XD

   Poista
  3. Niiltä osin tämä sopisi sinulle, muusta en ole ihan varma, kokeile ihmeessä. xD

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Painovalmis

Hyvää lukutaitopäivää!

Motiiveista