Joulukalenteri: 2.12.2015

Joulukalenterin toisen luukun takana majailee...


Erich Segalin Love Story - Rakkauskertomus
SKS / Tammi 1971/1970
160 s.

Mitä voi sanoa kaksikymmentäviisivuotiaasta tytöstä joka on kuollut?
    Että hän oli kaunis. Ja älykäs. Että hän rakasti Mozartia ja Bachia. Ja Beatleseja. Ja minua. Kerran kun hän nimenomaisesti rinnasti minut mainittuihin musiikkimiehiin, kysyin häneltä missä järjestyksessä, ja hän vastasi hymyillen: "Aakkosjärjestyksessä." (s. 1)

Love story on klassinen rakkaustarina. Se on hyvin surullinen ja hyvin nopealukuinen. Oliver on varakkaan perheen ainut lapsi ja opiskelee Harvardissa lakia. Jenny opiskelee Radcliffessa musiikkia. Oliverin vanhemmat vastustavat parin seurustelua, mutta se ei estä heitä. Vaikka jo ensimmäiseltä sivulta on selvää, etteivät he eläneet onnellisina elämänsä loppuun asti, niin silti heidän tarinassaan on paljon hyviä hetkiä.

Segal (1937 – 2010) oli amerikkalainen kirjailija. Hän kirjoitti tarinan ensin elokuvakäsikirjoitukseksi, muttei onnistunut myymään sitä. Segalille ehdotettiin, että hän kirjoittaisi sen romaaniksi. Kirjasta tuli heti bestseller ja elokuva julkaistiin myöhemmin samana vuonna. Kirja on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle.

Minulla ei ole koskaan tainnut olla kansipapereita tähän kirjaan, mutta jos olisi, ne olisivat varmaankin tuossa vasemmalla olevan kuvan kaltaiset.


Kommentit

 1. En ole lukenut kirjaa (vielä), mutta Kouvolan teatterissa pyörii sen pohjalta tehty musikaali, jonka näin. Todella kaunis ja koskettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että tämän pohjalta on tehty musikaali. Leffassa on kyllä todella kaunista musiikkia, olikohan musikaalissa käytetty samaa? Tämä on kyllä koskettava tarina. Ei tavallaan uusi, samalla juonella on kirjoitettu tarinoita maailman sivu, mutta kuitenkin omanlaisensa.

   Poista
 2. Offtopic: Onpa sinulla ihanan jouluista, tähti ja kuusi (?). ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, on yllättävän jouluista. Joo, se on minikuusi ^^

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!