Nano hävitty

Kaikista tavoitteistani huolimatta nanowrimon voitto jää siintämään kauas tulevaisuuteen (tai siis menneisyyteen). Aion kyllä kirjoittaa kuukauden loppuun, koska tarina on kesken ja sen kirjoittaminen on ollut hauskaa, mutta 50 000 sanaan en mitenkään enää pääse.

Yhtenä viikonloppuna kirjoittamiselle vain tuli stoppi. Kaikki kirjoittaminen tuntui turhalta, maailma kurjalta paikalta. Sitten kuitenkin aloin ajatella, että kirjoittaminen on yksi, vaikkakin pieni, tapa muuttaa maailmaa. Sana sanalta. En kuitenkaan päässyt enää samaan vauhtiin.

Selvästikin tarvitsisin myös enemmän sanasotia ja ryhmäpainetta, jotta pääsisin 50 000 sanaan, joka mielestäni on liian paljon suomenkielelle muutenkin.

Viime viikko meni myös uusvanhan työn aloittamisessa, mutta uskon, että siitä on kirjoittamiselleni vain hyötyä. Kun aika on pakko käyttää tehokkaammin, se toimii.

Tsemppiä niille, jotka vielä nanoilevat! :)

Kommentit

 1. Tuokin on jo hyvin! 50k on tosiaan aika paljon suomenkieliselle kirjalle, se tuppaa liian usein unohtumaan. Älä siis masennu!

  Kyllä kirjoittaminen tökkii aina välillä itse kullakin. Minullahan hiipui kans kirjoitusinto aikalailla samaan aikaan. Ei ole inhimillistä tämä pimeyskään.

  Mutta on oudon vapauttavaa myöntää häviö ja jatkaa elämäänsä, eikö? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En masentunut. Onneksi en lähtenyt liikkeelle millään kuolemattomalla romaani-idealla. :D

   Joo, se oli kyllä vapauttavaa. Ja yhtäkkiä iltaisin oli taas aikaa!

   Poista
 2. Joskus nano pitää jättää kesken, ja se todennäköisesti sillä hetkellä juuri se oikea päätös. Useaan nanoon osallistuneena olen sekä voittanut että hävinnyt. Voitto tuntui hienolta, mutta olin myös keskeyttämiseen myöhemmin tyytyväinen.

  Tärkeintä on, että kirjoittaa, ei se sanamäärä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pari kertaa voittanut, mutta tämä oli jo toinen häviö putkeen.

   Niinhän se on. :)

   Poista
 3. Puolikas nano on myös ihan hyvä saavutus. 50 000 sanaa on hurja määrä varsinkin jos on minkäänlaista muuta elämää näppäimistön ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla olisi pitänyt käyttää vapaaviikkoni tehokkaammin. Kun työt alkoivat, en saanutkaan enää juuri mitään kunnolla kirjoitettua. Tai kirjoitin, mutta en pysynyt tavoitesanamäärässä.

   Poista
 4. Minä otin tavoitteeksi marraskuun alussa 30 000 sanaa, mutta sitten elämä tuli tielle, vaikka intoa kirjoittamiseen olisi ollutkin. Tällä hetkellä kasassa on naurettavat 8500 sanaa. :D Jatkan kuitenkin kuun loppuun ja eiköhän urakka jatku joulukuussakin.

  Mutta niin, sanamäärät eivät onneksi ole kaikki kaikessa. Pääasiahan on se, että nauttii siitä, mitä tekee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8500 on sekin jo kuukaudelle iso sanamäärä! Ainakin, jos normaalisti ei joka kuukausi moista sanamäärää kirjoita.

   Nauttiminen on tärkeää. :) Ainakin pidin hauskaa kirjoittaessani!

   Poista
 5. Päälle 7k on tällä hetkellä kirjoitettuna, joten luultavasti nano jää tältä ensikertalaiselta myös voittamatta. No, ensi vuonna uudelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7k on myös hyvä saldo. Kaikki saldot ovat, tärkeintä on voittaa itsensä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!