Liebster Award

Sain Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksalta tunnustushaastepalkinnon. Kiitos paljon! Vastaaminen on venynyt, mutta nyt pääsin tarttumaan kysymyksiin.Tunnustushaasteen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Haastan Vaarnan, Lilan, paluun blogimaailmaan tehneen Outin, Jennan, Pienen piilopaikan, ja Kahvia ja kirjaimia E. K.:n. (En ole varma kaikkien lukijamääristä, mutta kaikki kyllä ansaitsevat palkinnon.)

Kysymykseni teille (osaa inspiroi muualla näkemäni kysymykset):

1. Mitä luet parhaillaan?
2. Onko työsi/opiskelusi sellaista / ollut sellaista, että siitä on ollut hyötyä tai haittaa harrastuksellesi? Esim. jos kirjoitat, viliseekö tekstisi näiden inspiroimia juttuja, vai viekö työ harmillisen paljon aikaa esimerkiksi lukemiselta?
3. Odotatko joulua?
4. Kehu jotakin kirjaa.
5. Mitä kuuntelit viimeksi?
6. Jos saisit olla yhden päivän yksi kirjailija, kuka olisit?
7. Onko kodissasi kirjallisuuden inspiroimaa taidetta?
8. Onko mielestäsi kauhistus, jos taittaa kirjojen sivut kirjanmerkiksi?
9. Olisitko kiinnostunut menemään Worldconiin 2017, kun se pidetään Suomessa?
10. Onko sinulla lempigenreä?
11. Oletko jäänyt viime aikoina koukkuun johonkin? (Kirjasarjaan, tv:hen, musiikkiin tms.?)


 Sitten vastaukseni saamiini kysymyksiin:

1. Mainitse jokin arjen pieni asia, joka on viime aikoina tuottanut sinulle iloa.
Kynttilät. Ne piristävät marraskuun pimeydessä.

2. Oletko jouluihminen?
Ilmeisesti olen nykyisin! Minulla ei ole koskaan omassa kodissa ollut joulukuusta, mutta tänä vuonna haaveilen sen hankkimisesta. Suunnittelen myös jo kovasti tämän vuoden piparkakkutaloa. Ja ostan glögiä viikoittain kaupasta. Tykkään myös antaa lahjoja ja paketoida. Ja pidän lumesta (paitsi jos sitä tulee kerralla puoli metriä tai jotakin). Enkä muuten ole koskaan elämässäni viettänyt mustaa joulua ja toivottavasti niin hullusti ei käykään. Tänäkin vuonna aion matkustaa pohjoiseen, vaikka en vieläkään kyllä ole oikein selvinnyt lentolippujen hinnasta. Samalla hinnalla olisi päässyt ulkomaille.

3. Mitä lehtiä (sanoma/aikakausi/harraste tms) luet (sähköisinä tai painettuina)?
Minulle ei tule tällä hetkellä mitään lehteä, mutta kirjastossa luen joskus Parnassoa ja sanomalehtiä. Ja siskollani käyn silloin tällöin lukemassa kotiseutujen paikallislehteä, mitä ei mistään kirjastosta Helsingissä löydy. Harrastan kuolinilmoitusten lukemista sanomalehdistä, mikä on joidenkin kavereideni mielestä hiukan creepyä, mutta käsittääkseni aika yleistä.

4. Tuottavatko blogisi valokuvat sinulle päänvaivaa vai onko valokuvaus mieluisaa puuhaa?
Tykkään kovasti kuvaamisesta, vaikka siinä on vielä paljon opeteltavaa. Manuaalisäätäminen on vielä harjoittelun alla. Joka tapauksessa tykkään kuvittaa blogipostauksia itse otetuilla kuvilla. Päänvaivaa aiheuttaa kuvien siirtäminen koneelle ja karsiminen, koska niitä tulee otettua niin paljon.

5. Oletko aamu- vai iltaihminen?
Iltaihminen. Olen yleensä johonkin aikaan illasta virkuimmillani, aamulla taas en saa juuri mitään tehtyä, ellei ole pakko, esimerkiksi mennä töihin. Onneksi työni on vuorotyötä. Välillä saa nukkua pidempään. :) Tosin ihan niin myöhään en jaksa enää valvoa kuin lukio- tai yliopistovuosina, jolloin valvoin usein kolmeen tai jopa pidempään ja kirjoittelin, ja aloin miettiä nukkumaanmenoa vasta kun naapuritalon ikkunoissa missään ei enää palanut valo. Erityisesti seurasin yhden naapurissa asuvan kaverini ikkunanvaloa, sillä tiesin hänenkin valvovan myöhään. Jos hän oli jo mennyt nukkumaan, oli minunkin korkea aika.

6. Tykkäätkö katsella söpöjä eläinvideoita tai -kuvia?
Joskus, mutta en erityisesti niitä itse etsi. Perheemme kissoista kyllä katselisin kuvia vaikka jatkuvasti!

7. Mitä mieltä olet sähköisistä kirjoista?
Ne ovat ja elävät elämäänsä ilman että niistä hirveästi itse välittäisin, mutta ymmärrän, miksi niistä monet pitävät. Onhan niissä kätevät puolensa. Silti mielestäni painetulla kirjalla on paras ja toimivin käyttöliittymä. Sen voi antaa kaverille, sen voi kääriä lahjapakettiin, sen lukemiseen ei tarvita sähköä (okei, pimeässä voi tarvita, ellei halua ryhtyä lukemaan kynttilänvalossa) eikä se yleensä hajoa tippumisesta eikä mikään monikansallinen yhtiö voi päättää haihduttaa sitä sensuurin nimissä tuhkatuuleen ostamisen jälkeen. Siihen voi vaikka piirrellä (mitä en suosittele) ja pieni kastuminen antaa sille vain persoonallista luonnetta. Eikä siihen mene niin paljon uusiutumattomia luonnonvaroja kuin tähän elektroniikkaromuun, jota tunkee ovista ja ikkunoista.

8. Kahvi vai tee?
Tee. Kahvi ja tee tuoksuvat hyvälle, mutta voin ihan hyvin elää ilman kumpaakin. Tosin viime aikoina teenjuontini on lisääntynyt, se on ihan mukava tapa rauhoittua hetkeksi. Jos ei juo kahvia, tuntuu olevan aika kummajainen Suomessa.

Tässä ei ole teetä eikä kahvia vaan glögiä!
 9. Kiinnitätkö huomiota siihen, minkä värisiä asiat ympärilläsi ovat?
Kiinnitän. Minulla on joku ihmeellinen retrokausi meneillään ja bongailen erivärisiä asioita. Maalasin myös syyslomalla lapsuudenkotini erään huoneen takaisin seitsemänkymmentäluvun väreihinsä ja voin kertoa, että ne ovat aika räikeät...

10. Keräätkö jotain astiasarjaa?
Minulla on jonkin verran Taika-sarjaa ja Riihimäen laseja, mutta ei täydellistä astiastoa.

11. Minne haluaisit matkustaa juuri nyt, jos sinulla olisi viikko vapaata aikaa eikä raha olisi matkaa rajoittava tekijä?
Raha ei olisi rajoittava tekijä? Bora Boralle.

Kommentit

 1. Kiva, kun vastasit - tätä oli mukavaa lukea. :) Sinulla on ihanan kuuloiset joulusuunnitelmat. Pidän myös glögistä, mutta sitä taitaa mennä ehkä korkeintaan pullon verran joulun aikaan. Pipareiden leipomista olen minäkin alkanut jo suunnitella, vaikken taloa aiokaan tehdä. Piparintuoksu säilyy kotona pitkään leipomisen jälkeen, ja se on jotenkin niin jouluinen tuoksu kuin vain olla voi. Vastaan yhteen kysymykseesi: en pidä laisinkaan siitä, jos joku taittelee sivuja kirjanmerkiksi. Koirankorvilla olevaa kirjaa on tosi ärsyttävää lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mukava vastata haasteisiin, halusin vain tehdä tämän kunnolla ajan kanssa. :)

   Minä joisin glögiä varmaan kesälläkin, jos voisin, minusta se on sen verran hyvää! Vaikka ehkä kannattaisi vähän rajata, niin maistuisi varmaan vielä paremmalta. Piparintuoksu tosiaan on niin jouluinen tuoksu kuin olla ja voi, ja kun se leijailee, maailma tuntuu vähän paremmalta.

   En minäkään pidä; vähän aikaa sitten en kerta kaikkiaan löytänyt mitään kirjanmerkiksi kelpaavaa (en ollut kotona) ja oli pakko taittaa sivu, vaikka teki pahaa. Kirja-parka.

   Poista
 2. Oi, kiitos haasteesta! :) Pitäiski taas ryhdistäytyä tän bloggaamisen suhteen, arjen episodit on vähä siihen heittäneet kapuloita rattaisiin :P

  -nuppunen Pienestä piilopaikasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaile jos ehdit, ei ole mikään velvoittava haaste. :)

   Poista
 3. Kiitti haasteesta! Nämä vastauksesi olivat mielenkiintoisia. Kannatan joulua ja retroilua, vaikka oma kämppäni on kaikkea muuta kuin retro... Bora Boralle olisi mahtavaa päästä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi