Messuilua ja aina oppii uutta


Kävin tänään päiväseltään Turun kirjamessuilla kuten kahtena edellisenäkin vuonna. Turun messut ovat Helsingin messuja pienemmät ja rauhallisemmat, mutta silti väkeä riitti heti aamusta alkaen. Saavuin messuille jo vähän ennen kymmentä ja haahuilin kolme varttia itsekseni puolinukuksissa (yöunet jäivät alle neljään tuntiin, koska junaan piti ehtiä kukonlaulun aikaan, mutta nukkumaan en mennyt ajoissa, joten syypää touhuun on vain ja ainoastaan oma pääni). Onnistuin myös eksymään messuhalleissa. Suuntavaistoni on kerta kaikkiaan toivoton enkä osaa suunnistaa suurissa sisätiloissa. (Eksyn myös kauppakeskuksissa.) Onneksi minnekään ei ollut kiire.

Ainut etukäteen katsomani ohjelma oli Auta minua luomaan! kirjailijan ja kustannustoimittajan suhteesta, koska siihen oli merkattu esiintyjäksi Tommi Kinnunen. Kinnusen Neljäntienristeys on tehnyt minuun kerta kaikkiaan lähtemättömän vaikutuksen. Paneeli oli pitkä ja erittäin mielenkiintoinen. (En tehnyt muistiinpanoja, mutta ainakin Päiväunien salaisista elämistä löytyy raporttia.) Kuten aina, tilanteet ovat hyvin vaihtelevia. Joillakin on hyvin asialliset välit, toiset taas voivat ystävystyä läheisestikin. Tämän paneelin uusi oppi: Neljäntienristeyksessä esiintyvä taipua luokille tarkoittaa taipua mutkalle. Vaikka olen samalta murrealueelta, luokki oli minulle outo sana.

Tohtori
Tein messuilta vain kaksi ostosta: ostin uuden "Don't panic" -pinssin kadonneen tilalle ja ABBA-historiikin. En yleensä ostele historiikkeja, mutta kun vitosella sain ja ABBA on aina ollut sydäntä lähellä. Sen verran ehdin sitä selailla, että selvisi, että bändi itse piti Summer Night Cityä epäonnistuneena kappaleena. Kamalaa! Se on aina ollut suosikkejani!

Kommentit

 1. Sain tuon Abba-kirjan viime vuonna tuliaiseksi Helsingin kirjamessuilta, ja se on kyl hyvä. (Mitä nyt ehkä levy-yhtiön taloustilannetta koskevat luvut luin vähän silmäillen...) Siinä on paljon ihania kuvia :3

  Ja pitää vielä sanoa tuohon eksymiseen, että sama vika. Kotikaupungin kaksi isoa kauppakeskusta on painajaisia, enkä osaa vieläkään suunnistaa lukiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelin, että jos teksti ei vedä, niin ainakin kuvat on kivoja, mutta vaikuttaa tietopuolikin hyvin kirjoitetulta.

   En ymmärrä, miten muistini ei toimi kauppakeskuksissa. Ehkä siellä kaikki kerrokset ovat liian samannäköisiä. Vaikka olisin käynyt jossain liikkeessä monta kertaa, minulla voi olla vaikeuksia löytää sinne uudestaan. Yliopistolla tarvitsin karttaa vielä vikana vuonnakin, jos menin luokkaan, joka ei ollut tuttu. Toisaalta yliopistomme oli kilometrin mittainen kompleksi.

   Poista
 2. Mikäli twitteriin ja instagramiin on luottaminen, tuo tortori ja Tardis olivat koko messujen valokuvatuin kohde :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele, Tardis ja David Tennant ovar erittäin kuvauksellisia!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!