Mielen sopukoissa

Kävin tänään pitkästä aikaa leffassa. Kävin katsomassa Inside Out - Mielen sopuikoissa -animaation, sillä sitä on kovasti kehuttu. Olin todella positiivisesti yllättynyt! Elokuva oli hyvin tehty ja älykäs. Yleensä koko perheelle suunnatut nykyanimaatiot tuntuvat olevan täynnä kohellusta, meteliä ja kaksimielisyyksiä vanhemmille. Eikä siinä sinänsä mitään, mutta oli piristävää nähdä leffa, jossa oli jotakin uutta, joka oli rakennettu taitavasti ja syvällisesti. Lisäksi leffa oli todella hauska, vaikka surullisiakin hetkiä oli.

Päärooleissa ovat tunteet, jotka seikkailevat Riley-tytön mielessä. Ilo, Suru, Inho, Pelko ja Viha pitelevät ohjia käsissään - Ilon johdolla. Tytön elämä onkin ollut enimmäkseen täynnä hyviä hetkiä, mutta kun perhe muuttaa uuteen kaupunkiin ja kaverit jäävät taakse, asiat eivät enää pysykään Ilon hallinnassa. Muistan, että joskus aiemmin luin tästä elokuvasta ja ihmettelin, miten jonkun päässä pyörivistä tunteista saadaan aikaan animaatio - todella hyvin, vaikka paperilla idea kuulostaakin aika erikoiselta.

Luulen, että osa leffan suosioon on, ettei se aliarvioi katsojaansa. Eivät lapset ole typeryksiä. (Sama on hyvä yrittää pitää mielessä, jos tahtoo kirjoittaa lapsille. Nostan hattua kaikille, jotka osaavat kirjoittaa lastenkirjoja!) Ihan pikkuisille leffa tosin tuskin sopii, sillä se voi olla pelottavakin. Ikärajakin tosin taisi olla seitsemän. Suosittelen kaikille, varsinkin jos joskus lapsena tykkäsi Olipa kerran elämä -sarjasta. En ole koskaan oikein oppinut pitämään animaatioiden jäljestä yhtä paljon kuin piirretystä, mutta tässä 3d toimi tosi hyvin. Ja ennen leffaa näytettiin jonkinlainen... lyhytelokuva? En tiedä mikä se oli, mutta se oli todella kaunis.

Kommentit

 1. Tämä on niitä harvoja leffoja jotka haluan nähdä, yleensä en niin välitä leffatarjonnasta ja katson mieluummin kotona. Ensi vuoden kesällä tulee myös hauskan kuuloinen animaatio, the secret life of pets.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan! Minä taas olen vähän huono katsomaan leffoja nykyään, tulee katsottua tv-sarjoja enemmän. Tuosta leffasta en ollut kuullut, mutta kuulostaa kiinnostavalta. /B. N.

   Poista
  2. Ja kannattaa näköjään kokeilla kommentoida omaan blogiinsa anonyyminä, mikä kamala tunnistustehtävä tähän on ilmestynyt! /B. N.

   Poista
 2. Me käytiin kanssa katsomassa tuo! :) Ja tykättiin kyllä tosi paljon! Oli vähän uudenlaisia ideoita sen ainaisen "eläimet koheltaa"-konseptin tilalle. Ja pitkästä aikaa sai kyllä leffassa monet hyvät naurutkin :)

  - M. Pienestä piilopaikasta (mut löytää nykyisin täältä: http://www.lily.fi/blogit/pieni-piilopaikka nimimerkillä nuppunen, yritän taas aktivoitua täällä blogimaailmassa ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin naurahdin useampaan kertaan :)

   Löysinkin blogisi, mutta jostain syystä en saanut sitä bloggerin blogrolliin. Mutta lisään tavalliseen kirjanmerkkiin ja tulen vierailulle blogiisi. :) / B. N.

   Poista
  2. Joo, minä en oo vielä saanu selvitettyä, miten sen sais jonneki listoille tms. Mutta tervetuloa vaan! :P

   Poista
  3. Nyt se alkoi toimia! En tiedä miksi, ehkä blogrollini vain päivittyi hitaasti. Helpompi pysyä kärryillä uusista postauksista sen avulla. :)

   Poista
 3. Olenkin ajatellut, että tuo elokuva kuulostaa kiinnostavalta. Ehkä pitää tosiaan mennä katsomaan se, kun näin saa kuulla tutuiltakin että se olisi kehujen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan tykkäsin kovasti. Uskon, että sinäkin voisit siitä saada jotain irti. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys