Maailma on vaaroja täynnä


Jossakin Jäämeren rannalla
Hei ihmiset ja lukutaitoiset otukset. Olen palannyt sivistyksen pariin. En ole kuukauteen ollut kotona (paitsi sen verran, että ehdin pestä matkalaukullisen nuotiosavulta ja sääskimyrkyltä lemuavia vaatteita). Teknisesti ottaen en ole vieläkään kotona, mutta ainakin olen Helsingissä ja täällä on tietokone, joten tämä on vähän sinne päin.

Tänä kesänä olen mm.
- patikoinut n. 37 km (erilaisissa osissa)
- nähnyt Jäämeren rannan
- en ole päässyt eroon talviturkistani
- kirjoittanut yhden raapaleen, jossa ei ole kyllä sataa sanaa, mutta jossa on hirviöitä
- ja yhden omituisen jääkaappirunon
- lukenut Ankean alun
- eksynyt
- nauttinut yöttömistä öistä
- katsonut melkein kaikki Supernaturalin kaudet (kyllä, olen vähän myöhäisherännäinen ja kyllä, minulla on joku ongelma)
- viettänyt aikaa kivojen ihmisten kanssa
- nähnyt kaksi kesäteatteriesitystä
- ottanut tuhat valokuvaa
- saanut arvion niin vanhasta yhteisnovellista, että olin jo unohtanut sen olemassaolon!

Minulla on nykyisin kyltymätön halu päästä kiipeämään erilaisten vaarojen päälle. Nyt pääsinkin, ja jopa Saana-tunturille! Maisemat ovat todella inspiroivia kirjallisessakin mielessä. Norjan vuorten näkeminen oli myös melko mykistävää. Ne tuntuivat niin suurilta! Ei ihme että vuoriin ja tuntureihin liittyy jättiläistarinoita. Seuraavaksi aion piinata teitä valokuvilla (mutta en kaikilla niillä tuhannella).

Näkymä Konttaiselta on todella kaunis!
Pienellä Karhunkierroksella on kivoja riippusiltoja.
Ja pieniäkin puroja.

Ristikalliolle pääsy on ollut pitkään haaveeni. Kuva ei tee sille oikeutta. En uskaltanut mennä reunalle, sillä pystysuoraa pudotusta olisi ollut montakymmentä metriä. Sielu lepäsi. Sääsket eivät.
Valtavaaran huipulla on vanha palovartijan tupa.
Morsiushuntua, Rovvejohkaa.
Tromssalainen kukka.
Saanalle kiivetessä maisemat olivat karut, mutta kauniit. Portaat olivat kaikista rankin osuus! Mutta onneksi pääsin ylös asti.

Kommentit

 1. Ooo. Ihania kuvia! En tiedä mitään kauniimpaa kuin Norjan vuoret (ja meri). Suomen lappi on myös ihana, vähän helpompaa kuin Norja, mutta on hyvin inspiroivaa nähdä maan avautuvan alla ja jatkuvan ikuisesti. Siitä tulee samaan aikaan sellainen olo, että kaikki on tosi lähellä ja tosi kaukana. Heh.

  Oletko käynyt Lofooteille? Kävimme siellä viime kesänä ja se on ehkä kaunein paikka ikinä. Rakastuin vuorisaariin. Suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjan vuoret ovat kyllä huikeat! Ja meri. Suomen vaatimattomammat vaarat taas omalla tavallaan hyvin hienoja. Ylös jaksaa kiivetä, kun tietää, että se palkitaan edessä siintävillä järvillä ja metsällä.

   En ole käynyt Lofooteilla ikävä kyllä. Olen matkustanut törkeän vähän. Tämä oli eka kertani Pohjois-Norjassa ja kunnon Lapissa (osa kuvista on ennen sitä). Teimme roadtripin ja kävimme Finnmarkin alueella.

   Poista
 2. Mitä maisemia! Riippusilta huimaa jopa kännykän pieneltä näytöltä. Kiva kun sinulla on ollut näin hurjasti toimintaa, kuulostaa kesälomalta! Ja arvostelukin oli hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut viime viikkoina enemmän ohjelmaa kuin yleensä moneen kuukauteen...! Enkä päässyt vielä edes viime viikkoon. Onneksi suuri osa on ollut mukavaa. Riippusillat ovat vähän jännittäviä, onneksi noilta ei voi tippua, koska ne on niin vankat.

   Poista
 3. Karun kaunista. Vaaroissa on sitä jotain <3

  VastaaPoista
 4. Vau, upeita maisemia! On mahtanut hienoa kulkea siellä niiden keskellä. Karhunkierroksella olen joskus itsekin käynyt (ja Saanalla, mutta siitä on todella pitkä aika emmekä luullakseni nousseet kovin korkealle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli hyvin rentouttavaa. Nautin paljon siitä, että saa olla jossain, jota ei ole pilattu rumilla rakennuksilla eikä autojen melua kuulu. Karhunkierroksella olen käynyt monesti, mutta en ole koskaan kiertänyt sitä kokonaan, vain Pienen Karhunkierroksen ja nyt osia isommasta, mutta ehkäpä vielä joskus! Täytyisi vain hankkia kunnon vaelluskengät. Saana oli myös hieno, vaikka siellä olikin vain viisi astetta ja huipulla tuuli kovasti.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kesäluonto on kaunista. No, on syksyssä ja talvessakin omat juttunsa. :)

   Poista
 6. Vau, ihania kuvia! Ja kiva kesälista. Luulen, etten uskalla listata omaa kesääni, siitä ei tulisi noin hienoa luetteloa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui olemaan enimmäkseen selkeät säät, jos olisi ollut sumuista, ei maisemia olisi näkynyt. Mutta eihän kesä ole vielä ohi. :)

   Poista
 7. Minunkin kesäni vaikuttaa hiukan köyhältä tämän rinnalla. Kuukauden kirjoitustaukokin on varmasti antanut lepoa ja inspiraatiota. Tästä on hyvä jatkaa!

  Olisi niin kiva lähteä pohjoiseen. Tuo pieni Karhunkierros oli aivan mahtava pari vuotta sitten. No ehkä "tyydyn" Islannin matkaani. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti ei kuulosta lainkaan köyhältä, hienoa että pääset sinne! :D Minustakin olisi hienoa käydä siellä, kaikki ne kuumat lähteet ja tulivuori...

   Kuukauden kirjoitustauko teki ehkä hyvää, ainakin eilen kirjoitin hyvin innoissani. Vaikka ei tämä kesä ihan putkeen tai suunnitelmien mukaan mennyt, niin sain kyllä inspiraatiota.

   Poista
 8. Ihanat maisemat. Olen kulkenut Kuusamossa ja Kilpisjävellä. Kaunis tausta blogissa. Haluaisin osata laittaa erilaisen taustan, enkä bloggerin tylsiä, muuttumattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opin arvostamaan maisemia kunnolla vasta muutettuani muualle. :) Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kilpisjärveenkin oli mukava tutustua. Taustan löysin Itkupillin blogista, hän suunnittelee niitä ja sieltä saa ilmaiseksi bloggeriin taustoja. Kannattaa tutustua, jos bloggerin oma valikoima kyllästyttää. :) Ohjeetkin laittamiseen löytyy, tosin englanniksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna