Kirjallisia maisemia ja toivohaaste


Viikonloppuna käväisin Jyväskylässä. Reissuun mahtui kiertelyä kaverin johdolla kaupungilla salakäytävien hengessä  se oli mielenkiintoista!), hiukan eksymistä ja tuhlaamista kivassa antikvariaatissa ja ihanassa paperikaupassa.

Paperikaupasta ostin kaksi söpöä yrttikorttia. Antikvariaatista en aikonut ostaa yhtään kirjaa, kunnes hoksasin ulkokorissa parilla eurolla Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan minipokkariversiona vuodelta 1977. Tuntematon sotilas on yksi lempikirjoistani, sillä pidän Linnan tyylistä ja kirjan sodanvastaisesta sanomasta. Minulla oli joskus juuri tällainen samanlainen painos, mutta se katosi jossakin muutossa ja vaikka kuinka olen etsinyt, sitä ei ole löytynyt. Olen yrittänyt löytää samanlaista versiota siinä onnistumatta ennen tätä. En tiedä miksi, mutta pidän siitä juuri tuollaisena versiona.


Asiasta kolmanteen: Vaarna oli tehnyt tällaisen kivan Mistä saan toivoa -haasteen, jonka ajattelin itsekin tehdä. :)

Kirjoittaja: listaa kuusi asiaa, joista saat toivoa silloin kun tuntuu siltä, että kaikki menee pieleen!

1. Ajattelen niitä kirjoittamisjuttuja, joissa olen onnistunut, ja esimerkiksi kivoja palautteita.
2. Juttelen kirjoittavien kavereiden kanssa - vertaistuki paras tuki!
3. Kuuntelen musiikkia. Viimeksi olen löytänyt Blue Öyster Cultin. Olin Aino Vennan keikalla ja hän soitti coverin Don't fear the reaperista. Sitten etsin alkuperäisen version käsiini ja ihastuin. Myös esim. Fire from unknown origin on viime aikoina soinut soittolistallani.
4. Etsin inspiraatiota esim. valokuvista. Pinterest on hauska paikka.
5. Menen ulos. Kävelylle meno yleensä auttaa, jos blokki meinaa iskeä.
6. Juon kaakaota tai teetä. (Jos tilanne on täysin epätoivoinen, näihin voi lisätä konjakkia.)

Kommentit

 1. Blue Öyster Cult! Oi jee, pitääpä etsiä cd levyhyllystä :)
  Än

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, olisipa minullakin joku levy omana. :)

   Poista
  2. Nyt on - löysin Agents of Fortunen käytettynä levykaupasta. Meinasi jo epätoivo iskeä levyjä selatessa, mutta löytyi kuitenkin. :)

   Poista
 2. Jee, Blue Öyster Cult on loistava! Reaperin lisäksi Burning for You, Cities on flame with Rock and Roll, Astronomy ja Death Valley Nights. Luulen tosin että olet saattanut napata bändin myös Supernaturalista. Soi meinaan sielläkin ja olet kai aika ahkerasti sitä katsonut. ;)

  Unohdin Pinterestin omasta listastani! Siellä hengailu tosin on vaarallista.

  Olen shokissa! Siis lisäät teehen konjakkia? O.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ainakin se minkä olen ehtinyt kuunnella - lähinnä vanha tuotanto. Burning for You on loistava, sekä ehkä tämän hetken suosikkini Sole Survivor. Heh, en kiistä etteikö Supernaturalkin olisi voinut vaikuttaa. Ajattelin keikalla että tämän kappaleen olen kyllä kuullut muuallakin. :D Mutta en tiennyt bändin nimeä kuin vasta vähän aikaa sitten. Kaikenlaisia aukkoja sitä onkin sivistyksessä.

   Joo, en käy Pinterestissä välttämättä hirveän usein, koska en meinaa päästä sieltä ollenkaan pois.

   No mutta... eikö sitä voi lisätä mihin vain? :D

   Poista
  2. Silloin kun en saanut alkoholista niin kamalaa pahoinvointia kuin nyt, lisäsin joskus hurjina hetkinäni teehen pálinkaa, eräänlaista unkarilaista hedelmäviinaa. Vadelma- tai kirsikkapálinka saattoi antaa teelle mukavan säväyksen. :-P

   Poista
  3. Pálinkasta en ole ennen kuullutkaan, mutta kuulostaa jännittävältä!

   Poista
 3. Tämä haaste osuu ja uppoaa juuri nyt sadesäästä ja muusta lannistuneena (ja erinäisiä toimenpiteitä juuri piristymiseksi suorittaneena). Taidankin napata haasteen matkaani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva haaste ja voi soveltaa, ei pelkästään kirjoittamiseen siis. :) Sadesää kyllä lannistaa, aurinkoisella säällä ainakin itse olen aina paljon paremmalla tuulella.

   Poista
 4. Ulos meneminen on kyllä toimiva niksi, kun ei tule mistään mitään. Varsinkin syksyllä kun pääsee sieneen, ah! Teetä/kaakaota tietenkin mukaan. Konjakkia en ole vielä testannut, mutta pistän korvan taakse :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienestämisestä minulla ei ole kokemusta, en tunnista sieniä lainkaan - muistan että postasin tänne joskus kuvia löytämistäni sienistä ja ne olivatkin myrkyllisiä! Marjastaminen sujuu paremmin. Eniten nautin luonnossa kallioista sun muille kiipeämisestä.

   En minä sitä oikeasti teehen laita. Kaakaossa se voi toimia. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna