Karmiva Patarei ja muita kokemuksia

Viime päivät ovaat olleet poikkeuksellisen aktiivisia. Tässä muutamia kuvaotoksia. Ensin kävin kaverin kanssa piipahtamassa Tallinnassa. Sää oli mitä aurinkoisin, mutta tuulinen. Ensiksi koitimme mennä Patareihin, jossa itse olen käynyt kerran aiemmin jokunen vuosi sitten, mutta se aukesikin myöhemmin kuin olin luullut, joten kiersimme ensin kaupunkia ja söimme maailman parasta leipää.Lopulta pääsimme Patareihin, Tallinnan vanhaan vankilaan, joka on ollut käytössä vielä 2000-luvulla. Paikka on hyvin karmiva ja enimmäkseen jätetty siihen kuntoon, missä se on ollut, niin että se on rapistunut entisestään, mutta joitan seinätaideteoksia sinne on tehty. Ne olivat erilaiset kuin viimeksi käydessäni, joten ilmeisesti ne vaihtuvat. Patareissa ei ole oppaita tai vartijoita (ellei erikseen maksa opaskierroksesta), joten ihmiset voivat kävellä siellä omin päin. Paikka näyttääkin siltä, että sieltä on voinut lähteä tavaraa myös varkaiden matkaan.

Vankilan kirjasto ja huvenneet kirjat.

Seinillä oli paljon kantaaottavaa taidetta.


Vankila on mielenkiintoinen, mutta pelottava paikka, varsinkin kun ajattelee, mitä kaikkia kauheuksia siellä on ollut.

Eilen taas lähdin aika ex-tempore Tampereelle Annikin runofestivaaleille. Tarkoitus oli mennä Turkuun lyhyelle Fiktiiviset ensyklopediat -kurssille, muttat se ikävä kyllä peruttiin yllättäen. Aihe olisi ollut todella mielenkiintoinen ja olin ehtinyt hankkia bussiliputkin. Mutta onneksi korvaavaa kirjallista ohjelmaa järjestyi; runofestivaalit olivat elämäni ensimmäiset ja oikein mukavat.

Tässä viikonlopun saalis:

Kortit ovat Annikin runofestivaaleilta (palatessa satoi sen verran, että vaikka ne olivat repussa, ne ikävä kyllä kastuivat ja vähän käpristyivät). Jukka Koskelaisen Omegan jälkeen oli heräteostos kirjakaupasta ja Dyynit eivät ole omat vaan kirjalaina kaverilta. Lisäksi minut yllytettiin ostamaan Prinsessa Mononoke.

Matkan varrella tuli myös nähtyä selvä vinkki kirjoittajille.
Illan viimeinen teemuki.
 Tänään aion olla vain rauhallisesti kotosalla ja ehkä lukea. Kulttuurinnälkä on hetkeksi tyydytetty!

Kommentit

 1. Ihania kuvia ja kiva kun on kulttuuritapahtumia. :) Hih, delete on hyvä vinkki. :D Pitääkin käydä tuolla vankilassa, kun joskus menen Tallinnaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, uskon että saisit siitä paljon irti. Delete on lähes aina erinomainen vinkki! :D

   Poista
 2. Ihania kuvia jälleen kerran! Delete on erinomainen. xD En muista olemmeko ennen puhuneet vankilasta, mutta haluaisin kovasti käydä itsekin. Täytyy vain varmaan varautua henkisesti etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvitti kun se tuli vastaan. Siinä on sopiva nimi roskafirmalla. Olemme tainneet puhua paikasta joskus - kun kävin siellä aiemmin. Ei se mikään sievä tai "mukava" paikka ole, mutta pala historiaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna