Ikkunoita

Viime viikolla sain luettua Dyynin. Yksi kirja uuden vuoden lupauksen pinosta luettu. Merkillinen kirja. Mitä sitten seuraavaksi? Aloitin Magnus Millsin Taivaanrannan kulkijat huomatakseni, että tuntuu kuin olisin lukenut tämän jo joskus. Jos olenkin, niin sittenpä pääsenkin pinon seuraavaan kirjaan. (Josta en tosin ole päättänyt, minkä lukisin seuraavaksi. Kingiä, kotimaista vai klassikkoa?) Hanamissa tuli myös vierailtua torstaina ystävän kanssa ja kävimme katsomassa bändiä, joka edusti sellaista genreä, jota en ole koskaan kuunnellut. Olen päättänyt kokeilla tänä vuonna uusia asioita. Oli mukavaa.

Mitä omaan kirjoittamiseen tulee, editoin kuin etana. Olen hyväksynyt hitauteni, vaikka se tasaisin väliajoin vähän turhauttaakin. Ei minusta ikinä olisi kirjoittamaan aamusta iltaan, säännöllisesti. Viime viikolla tosin sain jonkin äkillisen pyrähdyksen aikaan ja kirjoitin kokonaan uusia lukuja erääseen vanhaan tarinaan - kirjoittaminen oli mielettömän hauskaa, vaikka seuraavana päivänä totesinkin, ettei luvut sovi minnekään. Ei se silti haitannut. Se ilo, mikä tuli sanojen melkein itse itsensä kirjoittaessa, oli sen arvoista, vaikkei siitä mitään käytännöllistä tekstiä tullutkaan.

Bongasin myös erään kirjoituskilpailun, jonka aihe kerrankin iski minuun. Olen melko kehno kirjoittamaan annetuista aiheista, joten yleensä en kilpailuihin osallistu. (Lisäksi jos on julkaissut teoksen, se rajaa kirjoituskilpailujen määrää.)

Aurinko paistoi eilen armottomasti ikkunaan. Ei auttanut kuin tarttua ämpäriin ja lastaan ja ryhtyä ikkunanpesupuuhiin. Haaveilin siitä kuinka seuraavana aamuna voin herätä pölyisen auringonpaisteen sijaan siihen kuinka aurinko loistaa puhtaitten ikkunoitten lävitse. No, tänä aamuna tietenkin satoi ja aurinkoa ei ole näkynyt lainkaan. Mutta ainakin ikkunat ovat puhaat. Nyt kesä saa tulla, kiitos! Ehkä kaikki sujuu paremmin, kun ympärillä ei vallitse täydellinen kaaos.


Kommentit

 1. Sopiiko kirjoituskilpailua udella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin tietenkin sen nimen, mutta kaivan linkin esiin.

   Poista
  2. Luontoon.fi-sivustolta löytyy kirjoituskilpailu. Tosin se olikin tiettyyn paikkaan sidottu. Kansallispuistojen fanina innostuin luontoaiheisesta kilpailusta.

   Poista
  3. Aivan! Ei taida olla ihan minulle. XD Tsemppiä sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna