42


Sattumalta huomasin, että tänään vietetään Pyyhepäivää Douglas Adamsin (1952-2001) kunniaksi. Adams tunnetaan parhaiten viisiosaisesta Linnunrata-trilogiasta, joka itselleni on tärkein hänen kirjansa. Hänen huumorinsa kävi yksiin omani kanssa ja muistan hihitelleeni jatkuvasti lukiessani Linnunrataa. Douglas Adams kärsi kirjoittajablokeista ja hänen viimeiseksi romaanikseen jäi Enimmäkseen harmiton (1992). Kerrotaan, että hänet lukittiin kustannustoimittajansa kanssa hotellihuoneeseen kolmeksi viikoksi, jotta hän sai kirjoitettua Terve, ja kiitos kaloista -kirjan.

"There is a theory which states that if ever anybody discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable. There is another theory which states that this has already happened." - Douglas Adams

Douglas Adams oli myös suuri eläintenystävä. Last Chance to See - radiokuunnelmasarja ja kirja - oli Adamsin itsensä mukaan hänen päätyönsä. Se kertoo hänen ja Mark Carwardinen matkoista etsimään uhanalaisia eläimiä.

Omaa viikonloppuani varjosti lähipiirin eläinystävän yllättävä poismeno. Tuntui, että kaikkialla yhtäkkiä tuli vastaan samannäköisiä koiria. Eläimet voivat jättää suuren jäljen ihmisiin. Ja toisaalta ne ovat yleensä paljon mukavampia kuin me olemme.

Last Chance to See -kirjaa ei käsittääkseni ole suomennettu, mutta olen päättänyt hankkia sen luettavakseni.

Kommentit

 1. Ihan mahtavaa, että internetistä löytyy muitakin Adams-faneja :D Mä olen tänään vetänyt pussillisen suolapähkinöitä katsellen kyseistä elokuvaa, kirjaakin voisi lukaista ja kuunnelmaa kuunnella vähän :) Mun pitäis lukea Dirk Gentlyt, niihin en oo vielä tutustunut.

  Ja osaanotto eläinystävän takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin heti oman postaukseni jälkeen sinun postauksesti - hyvä, että Pyyhepäivällä on muistajia! Douglas Adams oli hieno kirjailija, joka menetettiin liian aikaisin. Yksikään scifikirja ei ole minuun tehnyt niin suurta vaikutusta kuin Adamsin tuotanto. Dork Gentlytkin on hyviä, mutta eivät ehkä ihan Linnunradan tasolle yllä. Leffakin minulla on.

   Kiitos, koiraystävämme elää muistoissamme.

   Poista
 2. Hyvää pyyhepäivää! Ja osanotot hauvasta. :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Tavoitteita vuodelle 2019

Etenee, etenee kuin etana

Kirjoittajan dna