Kuvakulma


Arvaatteko, mikä huone tässä kuvassa on? Ei mikään. Kuvakulma huijaa - se on otettu Helsingin Lux-tapahtumassa, ja oikeasti oli jonkinlainen pieni installaatio, jota sai kurkkia kurkistusikkunoista. Kirjoittaminenkin on vähän kuin todellisuutta jäljittelevien installaatioiden tekemistä aina välillä. Pitää rakennella palasista kokonaisuus, joka on uskottava. Genrestä riippumatta. Totuus on tarua ihmeellisempää, koska fiktiossa pitää olla järkeä, sanoi Mark Twain. (Toisin kuin tässä postauksessa ehkä on.)

Tänään kävin Suomenlinnassa. Se on yksi lempipaikkojani enkä ole koskaan ennen käynyt siellä talvella, joten minut oli helppo houkutella mukaan. Tuuli tuiversi, mutta oli mukavaa käydä siellä.


Googlasin, paljonko maksaisi matka Pääsiäissaarille. 4000 euroa. Vähän liikaa. Ei siis pääsiäiseksi pääsiäissaarille. Minulla on kuulemma hiukan epärealistiset matkatoiveet: tahdon nähdä outoja patsaita (pääsiäissaaret), käydä hassunnimisissä paikoissa (Pääsiäissaaret ja Joulusaari), nähdä vaaleanpunaisen järven (Australia) ja kiivetä tulivuoren päälle. Koska mikään näistä ei vaikuta tällä hetkellä budjettiin sopivalta, täytyy tutkia lähellä olevia kivoja paikkoja. Ja onneksi lukemalla pääsee vaikka toiselle planeetalle.

Kommentit

 1. Tuli hyvä mieli tästä postauksesta, kiitos! ♥ Toivottavasti joskus pääset Pääsiäissaarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että näin käy joskus. :)

   Poista
 2. Kivoja kuvia. No, on Suomenlinna ja Lux jo jotain... :) Ulkomaillekin olisi kyllä kiva päästä. 4000 euroa on kyllä ihan hurjasti! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ne oikein vertoja vedä sille, että pääsisi matkustelmaan, mutta ulkoilu tekee hyvää.

   4000 euroa on kamalasti, ja sekin sisälsi vasta pelkät lennot!

   Poista
 3. Kaikki nuo matkasuunnitelmat kuulostavat mainioilta, toivottavasti pääset joskus toteuttamaan! Vaaleanpunainen järvi ja tulivuori... Oi! Lukeminen tarjoaa tosiaan loputtomia matkoja minne tahansa, mutta joskus on mahtavaa päästä kuitenkin oikeasti, fyysisesti käymään jossain ihmeellisessä paikassa. Itse haaveilen juuri nyt Afrikasta, esim. Kenia tai Tansania, mutta matkat sinne ovat varmaan niin kalliita, että parempi kuin en edes katso mitään hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kerätä vähän säästöjä näitä suunnitelmia varten. :) Itse asiassa Afrikassakin on yksi vaaleanpunainen järvi Senegalissa, sekin olisi varmasti hieno. Toivottavasti sinäkin pääset vielä matkustelemaan!

   Poista
  2. Tulivuori lienee noista helpoimmin toteutettavissa :) Ei tarvitse lähteä pois Euroopasta.

   Poista
  3. Totta, se olisi helpoin noista. :) Se on sitten toinen asia, voisinko oikeasti kiivetä sen päälle asti.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Kirjailijavierailulla Greifswaldissa

Huhtikuun koontia

Tuula Kallioniemi: Risteys