Yksi syötävä dalek ja editointia

Tänään minulle iskeytyi idea päähäni matkalla töihin: keksin, miten saan järkeä SL:ään. Kässäri on lojunut viime nanosta asti melko rauhassa, vain muutama ensimmäinen luku on editoitu. Nyt kuitenkin tuntuu, että tiedän miten saan levällään olevasta rakenteesta järkevämmän. Se tietää hiukan taustatyötä, mutta pitkästä aikaa olen saanut kiinni editoinnin rytmistä. Aika on sujahtanut ohitse ihan huomaamatta tänä syksynä!

Lisäksi olen väkertänyt piparkakkutalon. Aloitin eilen ja tänään se valmistui. (Olen vähän hämmästynyt siitä, että se oikeasti valmistui.) Mitä pidätte? Eihän se mennyt vieläkään ihan niin kuin Strömsössä: sokeri meinasi jähmettyä ennen kuin ehdin liimaamaan kaikki osat ja tomusokeria päätyi vähän kaikkialle (eikä sitä kaulinta löytynyt vieläkään!), mutta ainakin se pysyy kasassa paremmin kuin viimevuotinen Tardis pysyi. Leipominen on muuten aika rentouttavaakin. Mietin hetken voisiko aikuinen ihminen käyttää aikansa paremminkin kuin tällaiseen, ja tulin siihen tulokseen, että ei voi.
"There’s no point in being grown up if you can’t act a little childish sometimes.” (4. Tohtori)

Ex-ter-min-ate - not!
Ennen uunia ja paistamisen jälkeen.

Kommentit

 1. Ihan mahtava piparkakkutalo! Leipomiseen kannattaa aina käyttää vähän aikaa, se ei ole ikinä turhaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ainakaan jos onnistuu saamaan jotain syömäkelpoista aikaan. :) (Muutama leivontakatastrofikin on tullut tehtyä.)

   Poista
 2. Voi ei, miten kehtaat syödä jotain noin ihanaa! ;D ;D

  Olen ihan kade, kun en itse osaa leipoa oikeastaan mitään. Leipominen on kyllä rentouttavaa ja hyvää vastapuuhaa kirjoittamiselle.

  Kiva kun kässäriinkin on löytynyt oivallus. Aikataulut ovat hyödyllisiä, mutta jotkut tekstit tarvitsevat sitä laatikkoaikaa paljon enemmän kuin toiset. Nyt tekstiä voi lähteä kehittämään ihan eri fiiliksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten se söisi minut! :D

   Minä olen parempi leipomaan kuin laittamaan ruokaa, se on jotenkin helpompaa. Ja ostin taikinan valmiina (se kuulemma sopii paremmin piparkakkutaloon) joten oikeastaan tässä ei tarvinnut ihan kamalasti leipomistaitoja. Kokoaminen ja kaavojen piirtäminen oli haastavampaa.

   Nyt minulla on selkeä idea sen kehittämisestä. Projektini eivät yleensäkään ihan hirveän nopeasti valmistu, mutta toivon, että nyt tämä ei jäisi vuosikausiksi paikalleen.

   Poista
 3. Wow, sehän on upea! :)

  Oma ennätykseni oli muumitalo joskus 8v sitten, siinä touhussa paloi ainakin joukko sormia ja kärsivällisyys, joten arvostan aikaansaannostasi todella. :)

  Ja mahtavaa, että SL:kin etenee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Tämä on kyllä vähän vaarallista, huomasin, meinasin polttaa muutaman sormen itsekin. Mutta muumitalo! Sellainen olisi kyllä kans hieno!

   Poista
 4. Aivan mahtava dalek! Minäkin tykkään leipoa, mutta leivontainnostukset menevät kausittain, esim. tänä jouluna ei huvita leipoa mitään, ehkä jos vaikka taatelikakun, which is, of course, bigger on the inside. =D Joten siinä riittänee syötävää. =D Minullakin editoinnit menossa, huh, onneksi olen jo yli puolessa välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, sellaisesta taatelikakusta kyllä riittäisi syötävää! Mutta se ei kai loppuisi sitten ikinä? ;) Minulla taas leipomisinnostus iskee yleensä tällaisina erikoiskausina. Onnea editointiin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi