Kohti uutta vuotta - kurkistus tähän vuoteen

Kurkistusaukko
Vuosi vetelee viimeisiään. Tässä vaiheessa on usein tapana katsoa taakse päin ja kerrata, mitä on tullut tehneeksi. Kirjoitin kaksi novellia (yksi on kesken, aion saada valmiiksi huomenna), pari huonoa runoa, aloitin tuhoon tuomiton Nanowrimon ja hävisin sen ja editoin kahta vanhaa kässäriä, sekä editoin vimmatusti ensi vuonna julkaistavaa käsikirjoitusta (suurin kohokohta oli kustannussopimuksen saaminen, josta olen haaveillut vuosia). Kävin kirjamessuilla ja Finnconissa, jotka myös olivat vuoden kirjallisia kohokohtia ja tapasin kirjoittavia ystäviä.

Sain luettua 21 kirjaa (parhaillaan kesken on Routamieli ja Harry Potter ja salaisuuksien kammio, mutta joita en varmaan ehdi lukea ennen vuoden loppua). Ei siis mikään hurja vauhti, mutta enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi tuli luettua novelleja ja tietokirjallisuutta jonkin verran, mutta ne eivät enimmäkseen ole tuossa listassa (ei tarkoituksella jätetty pois, en vain ole muistanut laittaa ylös), ja monia julkaisemattomia tekstejä. Luin monta todella hyvää kirjaa. En osaa valita vuoden parasta kirjaa, mutta parhautta olivat mm. Neljäntienristeys ja Tähtiin kirjoitettu virhe.

Aloin myös listata katsomiani elokuvia, ihan vain omaksi huvikseni, ja koska listat ovat kivoja. Niistä tulee sellainen järjestäytynyt olo kaaoksen keskelle. Tietenkään en muistanut listata kaikkea, lähinnä ne, jotka kävin katsomassa teatterissa tai jotka otin asiakseni katsoa.

Miten teidän vuotenne? Onko uuden vuoden lupauksia? Itse ajattelin yrittää luvata seuraavaa: yritän lukea kirjahyllystäni omat, lukemattomat kirjani ennen kuin lainaan mahdottoman kasan uutta luettavaa (tai ostan). Tai ainakin niistä seuraavat:

- Margaret George: Minä, Kleopatra (olen lukenut tästä sata sivua, ja ne sata sivua ovat olleet erinomaiset, en tajua miksi tämä jäi kesken)
- D. H. Lawrencen: Lady Chatterleyn rakastaja (olen ostanut tämän kirotun kirjan kirpputorilta jo kahdesti; onneksi sain tungettua toisen kappaleen kaverille, kun huomasin, että omistin jo kirjan)
- Emily Brontë: Humiseva harju
- Leo Tolstoi: Anna Karenina (jep, muutama klassikko jäänyt lukematta, olen kyllä aloittanut tämän joskus...)
- Frank Herbert: Dyyni (tätä on suositeltu minulle ja uskon, että pitäisin)
- Flavia Bujor: Ennuskiven mahti (en halua edes tietää, monta vuotta tämä kirja on ollut minulla)
- John Green: Looking for Alaska (kun kaverini kysyi, mikä toinen Greenin kirja minulla on hyllyssä Tähtiin kirjoitetun virheen lisäksi, väitin kiven kovaan ettei mikään - en tiedä missä välissä olen tämän ostanut! Sanoisin, että minulla on liikaa kirjoja, mikäli en olisi osittain sitä mieltä, ettei kirjoja voi olla liikaa)
- Otfried Preussler: Mustan myllyn mestari (olen lukenut tämän jo joskus, mutta haluan lukea uudestaan)

Tästä puuttuu monia kotimaisia kirjoja, mutta aloitan näistä, koska nämä ovat olleet kauimmin lukematta. Jos saan luettua edes puolet näistä, sekin olisi hyvin. En lupaa etten hanki yhtään uutta kirjaa ennen kuin vanhat on luettu, koska ei siitä varmaan mitään kuitenkaan tulisi. Eikä siitä ehkä tarvitsekaan tulla?

Kommentit

 1. Heh, minä olen pari kertaa luvannut, että en varmana käy kirjastossa, ennen kuin oma kirjahylly on luettu läpi. Ei onnistu! :D Eli en lupaa mitään :) Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan kyllä kirjastossa käyntiä. :) Kirjastossa kyllä käyn, mutta yritän olla raahaamatta sieltä nyt enempää kirjoja kotiin. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 2. Minullakin Mustan myllyn mestari on siirtynyt sängyn viereen. Luin sen kouluaikoina ja jo pitkään olen halunnut lukea sen uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvin mieleenpainuva kirja. Haluan lukea sen uudestaan, ja kirjoittaa ehkä esittelyn (nyt ei ole tarpeeksi hyvin muistissa), että joku muukin voisi innostua lukemaan sen. Hieno kirja, vaikka vähän pelottavakin.

   Poista
 3. Minulla on kirjahyllyssä kerrankin ihan liian vähän romaaneja. Jouluksikin sain vain tietokirjoja. Tietokirjoja olisi varmaan pari kymmentä lukematta, niitä tuli viime vuonna rahdattua kirjaimellisesti kilokaupalla kirjoja kilohintaan -aleista. Romaaneja on enää pari, joita olen säästellyt ja muutama, joita ei edes nappaisi lukea. Haluan, että siellä olisi aina valinnanvaraa sekä kirjoja, jotka sopivat hyvin matkalle (eripaksuisia pokkareita).

  En oikein harrasta uudenvuodenlupauklsia, koska elämässäni ei ole juuri sellaista, mitä voisin itse muuttaa positiiviseen suuntaan. Tärkein tavoite on pysyä hengissä koko vuosi.

  -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, äkkiäkös kirjoja lisää pesiytyy kirjahyllyyn... Minä taas tahdon, että kirjahyllyssäni olisi lähinnä lukemiani kirjoja, sillä jotenkin tuntuu, että ne tuijottavat syyttävästi, jos en ole lukenut niitä...

   En ota uudenvuodenlupaustani niin vakavasti, että jos rikon sen, niin se ei ole katastrofi. Pääasia olisi kai pystyä nauttimaan lukemisesta ja muusta elämästä. Toivottavasti vuodestasi tulee kuitenkin mahdollisimman hyvä.

   Poista
 4. Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta Bee! Kevättä on mukava odottella, sillä se tuo mukanaan hyvää luettavaa ;-)
  Minullakin on Routamieli juuri nyt luvussa ja tein viime vuonna tuon saman lupauksen kirjaston käymisen suhteen. Vaikeaa oli, sillä kirjastossa on kuitenkin käytävä tyttären kanssa. Tuli siinä kuolattua yhtä ja toista, mutta lupaus piti. Tänään 2.1. lupaus katsottiin täytetyksi ja kahmin kirjastosta parhaimmat päältä ja pari kirjoitusopusta.

  Lupauksia vuodelle 2015 päätin olla tekemättä, etten ahdistuisi liikaa - ellei sitten lupaukseksi lasketa yritystä ottaa rennosti ja nauttia elämästä! Tavoitteita olen kyllä asettanut, H - editointivalmiiksi elokuuhun mennessä.

  Tsemppiä lupaukseesi, mutta muista myös olla itsellesi armollinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivottavasti lukuodotukset täyttyvät. ;)

   Oho, olet ensimmäinen jonka kuulen onnistuneen lupauksessa! Onneksi olkoon tehtävän suorittamisesta. Nyt olet todellakin ansainnut lainausoikeuden takaisin. ;)

   Tuo on hyvä lupaus. Tsemppiä sinullekin editointiin!

   Poista
 5. Oho, postauksesi on jälleen mennyt minulta ohi.

  Hyvältähän viime vuoden määrät kuulostaa, ja tuo lukusuunnitelmasi on myös hyvä juttu. En ole ikuisuuksiin käynyt kirjastossa lainaamassa kaunokirjoja, mutta kirppareilta ja alesta aina tarttuu kirjoja matkaan, joten luettavaa löytyy hyllystä varmaan parin vuoden tarpeisiin (minun vauhdillani).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena ja nuorena luin vähintään kirjan viikossa, mutta toisaalta en silloin ollut töissä.

   Kirppareilta minäkin olen kahminut kirjoja, tosin nykyään lähellä ei ole mitään kivaa kirpparia, jossa poikkeaisin säännöllisesti. Kyllä tuostakin minulla ainakin vuoden tarpeisiin löytyisi, mutta aloitan noista. :D Tai no itse asiassa en aloittanut, aloitin Kerjäläisprinsessasta, joka sekin löytyi omasta hyllystä. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi