Mustetahrainen viikonloppu

Minulla oli kiva viikonloppu. Se sisälsi paljon mustetta ja paljon uusia juttuja.


Olin opiskelemassa tussien käyttöä. Olen aina nauttinut piirtämisestä, mutta olen piirtänyt vain kynillä. Viikonloppuna osallistuin tussikurssille, jossa minulle avautui aivan uusi maailma. Miksen ole aiemmin perehtynyt oikeisiin tusseihin ja tussiteriin? Ala-asteen kuvistunneilta monet varmaan muistavat surullisen kuuluisat ohjeet "koko paperi on väritettävä", "laveeratkaa nurkasta nurkkaan" ja "ei saa käyttää mustaa". Oikeasti mikään ei ole kiellettyä.


Kurssilla käytin vain mustaa mustetta, kotona innostuin testaamaan sinistä. Siitä tuli kaunis sävy. Opin myös, että punaviiniä ja kahvia voi käyttää musteena. Harmi vain, että punaviini haisee (ja maistuu) niin hirveälle, että tuskin tulen käyttämään sitä. Kahvista sen sijaan tulee kaunis sävy.


Erityisesti innostuin tussiterän käytön lisäksi hammasharjataktiikasta. Tämä kuva ei ole mistään työstä - käytin sitä vain suojapaperina. Tekniikan huono puoli on, että mustetta voi lennellä vähän muuallekin kuin paperiin. :)  Viikonloppu oli intensiivinen, perjaintai-ilta meni kokonaan, samoin lauantaipäivä ja sunnuntai. Lisäksi matkoihin meni kaksi tuntia per päivä, joten kotona olin aika myöhään. Eilen kuitenkin ehdin opetuksen jälkeen kirjakauppaan ostamaan lisää paperia. Olo on inspiroitunut. On vähän vaikea löytää energiaa sekä piirtämiseen että kirjoittamiseen, mutta aion piirtää muutaman kuvituksen omiin teksteihini. Vaikka niitä ei missään julkaistaisikaan, se on hauskaa. Varsinkin hammasharjan kanssa.

PS. Tätä ei kannata harrastaa ennen töihin menoa ainakaan jos on asiakaspalvelussa. Musteen saaminen pois sormista on nimittäin ihan oma tarinansa.

Kommentit

 1. Oi, tämä näyttää mielenkiintoiselta, ja sininen heinätyö on upea! Sinun pitäisi ehdottomasti kuvittaa enemmän tarinoitasi, olet niin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musteet ovat kiehtovia! Kiitos, heinänkorsi on itse asiassa yksityiskohta isommasta työstä. Korsia oli lisääkin. Ne ovat sopivan yksinkertaisia. :D Mietin, että SL:ään voisi piirtää muutaman kuvan. Spefiä on helpompi kuvittaa kuin realistisia tekstejä.

   Poista
 2. Minulla on traumoja laveeraamisesta. Eräs ala-asteen kuviksenopettajamme oli täysin obsessoitunut siihen. Joka ikinen työ tehtiin laveeraamalla, aina sinisellä vesivärillä. Muita ei saanut käyttää. Juuri oikea tapa ruokkia lasten luovuutta.

  Tuo tussimeininki sen sijaan näyttää tosi kivalta!

  Ostin pari viikkoa sitten vesivärit. Jos vaikka joskus opettelisin maalaamaan niillä. Vielä ei ole ehtinyt.

  Huomasitko muuten, että blogissani on sinulle pieni haaste? :->

  -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vesivärejä juurikaan käyttänyt, mutta sen tiedän, että niillä laveeraaminen halvalle kopiopaperille, jota koulussa yleensä käytettiin, on toivotonta. Paperi on siihen liian ohutta ja menee rikki. Nostan kyllä hattua niille, jotka vesivärejä osaavat käyttää; koen ne hyvin haastaviksi. Tussilla laveeraaminen taas on todella mukavaa!

   Kiitoksia haasteesta! Limerikki oli itselleni ihan uusi tuttavuus. Sillä saa näköjään ihan jänniä runoja aikaan, mutta eivät ikävä kyllä taida olla minun alaani. Kirjoitan runoja muutenkin hyvin hyvin harvoin nykyään.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Minusta luovuus ruokkii aina luovuutta. Taidejutuissa ei tarvitse olla edes hyvä, jotta ne saavat mielikuvituksessa aikaan liikettä.

  Sinulla on kyllä kauniita piirrustuksia ja tussityötä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Ei tarvitse. Ope kertoi tuolla esimerkin, että vaikkapa eri väristen palikoiden järjestely saa aivoissa liikettä aikaan ja sitten mielikuvituskin laukkaa paremmin. (Jos muistan esimerkin oikein.) Tietenkin on niin, että jos tuntee olevansa jossain huono, sen tekemisestä ei yleensä nauti. Pitäisi jotenkin päästä yli siitä ajatuksesta,että pitää olla hyvä. Minä olin ekan kurssipäivän jälkeen kauhuissani, että olen paljon huonompi kuin muut, ennen jo tekniikkaa opiskelleet. Kun lakkasin vertaamasta muihin, kurssi muuttui paljon hauskemmaksi.

   Tussit ovat lemppareitani. Tykkään näpertää pienten yksityiskohtien kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Tunnelmia kirjamessuilta

Orjattaresi