Kuinka vältellä kirjoittamista

Kuinka vältellä kirjoittamista tai editoimista?

Voi esimerkiksi liittyä Pinterestiin ja kuluttaa illan etsimällä kuvia söpöistä, oudoista tai vaaleanpunaisista eläimistä. Ja lohikäärmeistä.

Toinen tapa on jumittua lukemaan Doctor Who -keskusteluja. (En pidä uudesta Tohtorista. Eikä se johdu iästä! Olen katsonut 60-luvun jaksoja ja ne ovat olleet vallan... viihdyttäviä.)

Miten te välttelette kirjoittamista?

Välttelyni ei johdu blokista, vaan silkasta laiskuudesta ja ehkä hieman stressistä. Noin muuten minulla on yllättävän selkeät suunnitelmat syksyn kirjoittamisille: editoin yhden dl-jutun tämän kuun loppuun mennessä, sen jälkeen käyn ikuisuusprojekti HK:n kimppuun (sain siitä uutta innostavaa palautetta). Tällä kertaa oikeasti aion editoida sen ennen joulua. Ja luovun toivottoman onnettomasta lopusta, jota viime vuonna niin kovasti puolustin. Aika on saanut minut tajuamaan, että onnettomassa lopussakin voi mennä liiallisuuksiin, ainakin HK:n tapauksessa.

Ja jossain välissä ehkä yritän suunnitella nanoa. Suunnittelu ja minä emme yleensä sovi samaan huoneeseen, mutta aina voi yrittää. Idea ainakin on. Tällä kertaa mielessäni on kirjoittaa jotain hiukan aikuisempaa kahden edellisen vuoden ya:n sijaan. Haluan kirjoittaa psykologisen trillerin!

Kommentit

 1. Kirjoittamisen välttely on hyvä harrastus! =D Harrastan sitä säännöllisesti. Vaikka ei minulla mitään blokkeja koskaan ole.

  Minäkään en oikein tiedä, miten tämän uuden Doctorin kanssa käy. En ole uusinta jaksoa vielä katsonut, mutta kahden jakson perusteella on ollut vähän nihkeää, vaikka lähdin kauteen avoimin silmin ja valmiina toivottamaan Capaldin omakseni. Katsotaan, kuinka käy pitkässä juoksussa. En ole kyllä suuri Clara-fanikaan - tykkään kyllä hänestä, mutta Rose, Martha, Donna ja Amy ovat jotenkin paljon peroonallisempia - , joten sekin vähän jarruttelee. En ole katsonut vanhoja jaksoja ollenkaan, olisi kyllä hauska joskus katsoa niitä. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ainakin helppo harrastus. :D Paitsi, että siitä voi tulla huono omatunto.

   Olet aika onnekas, kun olet välttynyt blokeilta!

   Minä odotin uutta kautta innokkaana. Ajattelin, että ehkä uusi Tohtori virkistää sarjaa ja se kääntyisi parempaan suuntaan, mutta Tohtori on jotenkin kärttyinen ja hankalasti lähestyttävä, jopa ilkeä. En ole ilkeyden fani. En kyllä ole suurin Clara-fani itsekään, hän on jäänyt jotenkin persoonattomaksi.

   Suosittelen, ne ovat aika huvittavia, mutta ihan mielenkiintoista katsottavaa.

   Poista
 2. Minä taas olen pitänyt uudesta Doctorista :D Jotenkin hänen läsnäolonsa on tehnyt Clarastakin mukavamman hahmon.

  Minä vain välttelen kirjoittamista olemalla kaikilla muilla tahoilla hyvin kiireinen. Täytyisi järjestelmällisesti päättää, että kaikki vapaa-aikaa mene kirjoittaessa, eikä esim somettaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että hänestä myös pidetään. Onhan Capaldi lahjakas näyttelijä, sitä en kiellä. :) En tiedä onko ongelmani niinkään uusi Tohtori kuin Moffatin tyyli, josta en lainkaan pidä Doctor Whossa tai muissakaan sarjoissa. Ärsyttää, että hän on tehtnyt Tohtorista naisten ulkonäköä arvostelevan tyypin.

   Kiire on kyllä kirjoittamisen vihollinen! Itse en ole tällä hetkellä muuten kiireinen, mutta silti saan ajan kulumaan jossain muualla usein.

   Poista
 3. En välttele kirjoittamista: en vain kirjoita :)
  Mutta prokrastinointi noin muuten hoituu lähinnä netissä. Some, tuo iso paha some.Televisiota en ole katsellut vuosiin, ja sarjatkin ovat jääneet viime aikoina väliin. Doctor Whota olen tainnut nähdä kokonaiset kaksi jaksoa joskus... joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä roikun somessa lähinnä blogeissa, ja nyt tuolla Pinterestissä. Kirjoitusinspiraationi iskevät yleensä kehnoon aikaan, silloin kun pitäisi mennä nukkumaan. TV:tä katson asilloin tällöin, säännöllisesti tosin tällä hetkellä lähinnä Doctor Whota. On hauskaa kun koko uusi sarja tulee uusibtana ja saan sen talteen digiboksille. :)

   Poista
 4. En nyt kyllä toivu tuosta sinun psykologisesta trilleristäsi! Jutuissasi on aina söpöjä eläimiä, hämmentyneitä teinejä jne. Miten ne istuvat jännitystarinaan???

  Pitää kai vaan lukea tämä sitten kun se on saatavilla! XD

  Minä en oikeastaan välttele kirjoittamista. Silloin kun sitä on oikeasti tehtävä, teen kyllä. Juuri nyt minulla on aikaa pitää taukoa, joten suon sellaisen itselleni... vai selittelenkö vain välttelyäni? O.o'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä toivunko minäkään. Mutta idea on tupsahtanut päähäni. Tai no, keksin kyllä juuri miten eläimiä saisi mukaan... hm...

   Saat lukea. XD Paitsi jos en läpäise nanoa tänä vuonna!

   Suo tauko. Kesä on ollut vallan dl täyteinen eri kisoineen. Ei se ole välttelyä, paitsi jos tauko venyy mahdottoman pituiseksi.

   Poista
 5. Itse olen mestari välttelemään kirjoittamista. Teen niin tälläkin hetkellä, tadaa! Yleensä en pysty kirjoittamaan päivällä, en oikein tiedä miksi. Päivällä touhuan kaikkea muuta, siivoilen, tutkin sähköpostia tai muuten vain jumitan. Illalla on helpompi keskittyä. Tällöinkin tosin unohdun aivan liian helposti someen, vaikka kässäritiedosto olisikin jo avattuna työpöydällä.
  Hyvänä konstina olen pitänyt kahvilakirjoittamista: kun menen mBariin läppärin kanssa, homma on selvä. Työskentelen ahkerasti useamman tunnin, eikä se tunnu ollenkaan pahalta. Päinvastoin.

  Taidan muuten olla täällä ainoa, joka ei ole koskaan katsonut jaksoakaan Doctor Whota... :D Ai kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kirjoitan helpommin illalla. En tiedä mistä se johtuu. Kahvilakirjoittamista en ole kokeillut, mutta kirjastoissa olen joskus kirjoittanut.

   Doctor Who on parhaimmillaan todella hyvä, ei tietenkään kaikkia nappaa. :)

   Poista
 6. Mahtava aihe!
  Minäkään en ihan uuden tohtorin jaksoista välitä, en voi itse tohtorista sanoa, koska vaihdokseen kestää tottumista n. yksi tuottari. Olen hidas, tiedän...

  Kirjoittamisen välttely on sijastoimintaa parhaimmillaan (ja pahimmillaan). Viimeksi, kun piti kirjoittaa eräs kappale loppuun avasin tiedoston, suljin sen katsoin netistä söpöjä kissakuvia, avasin sen uudelleen, tuijotin sitä, suljin sen ja toistin tämän tuhat kertaa. :D
  Toinen mitä teen usein, on maalaaminen. Teokset tuijotavat vaativasti pöydällä ja maalaan ja kirjoitan vuorotellen lintsaten molemmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä että minulla kesti tottua Matt Smithiinkin, tosin en ikinä häntä täysillä fanittanut, mutta tykkäsin kyllä. Ehkä vielä lämpenen Capaldillekin, mutta en tiedä.

   Voi ei, söpöt kissakuvat ovat kyllä vastustamattomia! :D Maalaaminenkin on luovaa, ehkä kirjoittamisen ja maalaamisen vuorottelu on vain hyväksi? Olen kyllä huomannut, että se harmittaa, kun kaikkea ei ehdi tehdä. Itse pidän piirtämisestä, mutta en yleensä ehdi piirtää, koska en ehdi sekä kirjoittaa että harrastaa piirtämistä...

   Poista
  2. Minäkään en sinänsä fanittanut, mutta nyt kun hän on poissa, niin ikävä kyllä on. Capaldi on niin erilainen.

   Joo! ^^
   Luultavasti, molemmat vain "kulutavat" luovaa energiaa ja yleensä se menee siihen, että teen jompaa kumpaa. :D Piirtäminen on myös kivaa, mutta jollain tavalla hitaampaa kuin vesivärit Tavallaan kuitenkaan ei, koska ei tarvitse odottaa kuivumista.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Itsetunto-ongelmia

Annikin Runofestivaaleilla

Tunnelmia kirjamessuilta