Katsaus syksyn (minua) kiinnostaviin kirjoihinPäätin tehdä katsauksen kustantamojen uutuuskirjoihin katalogien perusteella. Ehkä olen vähän myöhään liikkeellä - osahan näistä toki on jo julkaistu. En poiminut listalle kovin montaa kirjaa, koska en halua olla ylioptimistinen lukuvauhtini suhteen, mutta tässä on kirjoja, joiden lukeminen kiinnostaisi.

Karisto:

Jessica Schiefauer: Pojat

Kirja on palkittu parhaan lasten- ja nuortenkirjan August-palkinnolla ja ollut ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnolle. Esittelyn mukaan sekoittaa fantasiaa ja realismia. Luin tästä jonkun blogiarvioinnin joskus, ja kirjaa kehuttiin kovasti ja se kuulosti kiinnostavalta. Ikävä kyllä sitä ei ollut vielä silloin suomennettu ja vaikka pidänkin ruotsin kielestä, en ehkä mielelläni lue sillä kokonaista romaania. Nyt kirja ilmestyy suomeksi.


Otava:

Otavan katalogi oli lähes lukukelvoton issuu-lehti, joita inhoan, joten en jaksanut juurikaan yrittää päästä selaamalla eteenpäin. Joka tapauksessa seuraavat Otavan uutuudet pistin merkille:

Helena Waris: Vuori - pistin tämän jo kirjastossa varaukseen. Luin kirjasta hyviä arvosteluja ja lisäksi sitä suositeltiin minulle. Kirjassa on myös kiinnostava, puoleensa vetävä kansi.

Terhi Rannela: Läpi yön  Olen lukenut Terhi Rannelan kirjoja, ja vaikka ihan kaikki eivät ole iskeneetkään, Rannela uskaltaa kirjoittaa vaikeista aiheista. Läpi yön kuulostaa sekä kiinnostavalta että masentavalta - "Itsemurhayrityksestä esikoisromaanin ilmestymiseen - matkalla kirjailijaksi kympin tyttö sukeltaa euforiasta pohjamutiin" esittelytekstissä lukee.

Robustos:

Jenna Kostet: Lautturi "Kai ja Ira ovat eri maailmoista ja siksi todellisuus vie heitä eri suuntiin. Silti kaikki olisi kuitenkin mahdollista. Vai olisiko?" Lautturi on spekulatiivista fiktiota ja Jenna Kostetin esikoisromaani. Olen saanut seurata Lautturin matkaa kansien väliin. Kirjassa nykyaikaan yhdistyy mielenkiintoisella tavalla suomalaista kansanperinnettä, joka on itseäni aina kiehtonut.

Tapani Kinnunen: Noustiin kellareista Listan toinen nuortenkirja, jossa päähenkilö haaveilee kirjailijan urasta. Onko tämä sitä kirjoittajien kollektiivista tajuntaa?

Tammi:

Elina Rouhiainen: Susiraja 3
Luulin Susirajan olevan trilogian, ja koska olen lukenut aiemmat osat, olin kiinnostunut näkemään, miten tarina päättyy. Kuitenkin luin kirjailijan blogista, että Susirajaan on tulossa neljäskin osa, mikä hieman hämmensi. Trilogia on ehkä niin vahva ennakko-oletus nuorten fantasiasarjoista nykyisin.

Torni:

Silja Susi: Routamieli
"Routamieli sijoittuu Pohjolaan, menneeseen aikaan. Se on tarina pojasta, joka ei halunnut olla sankari, mutta josta tuli sankari. Romaanissa yhdistyy fiktiivisyys, historia, mielikuvitusmaailma ja jännitys." (Kirjan esittelystä.) Routamieli on myös teos, jonka matkaa kirjaksi olen päässyt seuraamaan sivusta. Siinä on kaksi itseäni kovasti kiehtovaa elementtiä: pidän pohjoisesta ja henkilöistä, jotka eivät halua olla sankareita.

WSOY:

Sisko Latvus: Kaksi sateenkaarta
Tarina sijoittuu lähihistoriaan, Neuvostoliiton hajoamisen jälkeiseen aikaan. 15-vuotiaan Innan maailma romahtaa, kun perheen täytyy muuttaa Pietarista takaisin Helsinkiin.

Jani Saxell: Sotilasrajan unet 

Listani on aika lanupainotteinen, koska yksinkertaisesti pidän lanusta. Sitä paitsi minulla on tällä hetkellä niin monta aikuisten kirjaa kesken, että en uskalla juuri listata uusia, ennen kuin olen selvittänyt entisen pinon. Mutta tässä siis omiin silmiini sattuneet mielenkiintoiset uutuudet tai ilmestymässä olevat teokset.

Kommentit

 1. Ainakin kaksi näistä on myös minun listallani. ;) Ja nuo muutkin kuulostivat kyllä kiinnostavilta. Syksyä odotellessa... tai no, elokuu on jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. ;) Elokuu tosiaan on jo. Kääk! No mutta se tarkoittaa hienoja kirjoja.

   Poista
 2. En ole yhtään yllättynyt, että listamme näyttävät aivan erilaisilta - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. XD

  Pitääkin tehdä oma postaus jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meillä kyllä taitaa olla harvinaisen erityyppinen kirjamaku, osittain. Poikkeukset vahvistaa säännön. xD

   Tee ihmeessä! Ihan mielenkiintoista nähdä muiden listoja.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!

Viime aikojen suosituimmat postaukset

Muistikirja - korvaamaton apuvälineeni

Orjattaresi

Tuula Kallioniemi: Risteys